Kousková může v Tampě bojovat o senzační vítězství. Spilková s Napoleaovou mají dohráno

Sára Kousková
Kousková může v Tampě bojovat o senzační vítězství. Spilková s Napoleaovou mají dohráno

Sára Kousková odehrála další vynikající kolo a v Tampě v jednu chvíli dokonce dělila vedení. Před finále je dělená pátá, na první příčku ale ztrácí jen tři rány. To Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová si v neděli nezahrají.


Sára Kousková zahájila i druhé kolo skvěle a po birdie z jedničky přidala další na pětiparové šestce. Na okamžik se dokonce dostala do děleného vedení, do finále ale půjde z děleného pátého místa, neboť druhou devítku po dvou bogey a jediném birdie zvládla za +1.

Její spoluhráčce z flightu Kristýně Napoleaové se sice taktéž na jedničce povedlo zaskórovat. Jenže v dalším průběhu přišla Napoleaová o čtyři rány a cutem neprošla. Stejně jako Klára Davidson Spilková.

Ta v sobotu nezaskórovala ani jednou, čtyřikrát zapsala do skórkarty bogey a neděle se obejde bez ní. Čtvrtá česká hráčka v turnaji Aramco Team Series Jana Melichová si finále zahraje.

Včera podobně jako Kousková a Napoleaová zaskórovala na jedničce, další birdie přidala na dvanáctce. S chybou se musela smířit na tříparové trojce a hned dvě rány ztratila na dalším tříparu, tentokrát patnáctce.

V čele je světová osmička Charley Hull, která usiluje o první vítězství od října roku 2022, kdy na LPGA Tour ovládla Volunteers of America Classic.