Schefflerovi už radit nebudu, bavil McIlroy před startem The Players

PGA TOUR
Schefflerovi už radit nebudu, bavil McIlroy před startem The Players

Rory McIlroy měl možná poměrně zásadní podíl na triumfu Scottieho Schefflera na Arnold Palmer Invitational. Světové jedničce totiž poradil, aby vyzkoušel tzv. mallet putter. 


Scheffler jej v Bay Hill poslechl a na Arnold Palmer Invitational deklasoval celé startovní pole, když zvítězil o pět ran. "Už mu nebudu dávat žádné rady, to je jisté," řekl s úsměvem na tváři McIlroy před startem The Players.

Scheffler si s myšlenkou používat nový typ putteru pohrával už na konci loňského léta, kdy začal mít s klasickým putterem potíže. V týdnech před Bay Hill se k němu na trénincích vrátil a minulý týden jej konečně také využil.

McIlroy Schefflerovi poskytl radu, když se na stanici CBS objevil jako hostující analytik. Tehdy prohlásil, že jeho putty by získaly na dokonalosti a především, že putter zvaný mallet dává větší prostor pro chybky.

"Nečekal jsem, že nás hned takto strčí do kapsy a porazí nás o pět ran," podotkl na tiskové konferenci McIlroy, který ale nemá potíže poskytovat rady i dalším hráčům.

"Pokud mě požádají o radu, nemám pocit, že bych si měl něco schovávat pro sebe. Během všech těch let mi mnoho lidí radilo. Vždy, když jsem přišel se žádostí, bylo mi vyhověno. Takže si myslím, že nyní bych měl být schopen toto splatit ostatním lidem a hráčům," dodal McIlroy.