Zuska útočil v Indii na TOP 10, anglickou dominanci potvrdil vítězný Parry

Jiří Zuska
Zuska útočil v Indii na TOP 10, anglickou dominanci potvrdil vítězný Parry

Challenge Tour poprvé v letošním roce zavítala mimo Jihoafrickou republiku. V Indii se z vítězství raduje Angličan John Parry, český golfista Jiří Zuska při své druhé letošní účasti obsadil vynikající jedenácté místo. 


Zatímco Gordan Brixi se do finálových kol neprobojoval, druhý český zástupce na hřišti Classic Golf & Country Club v Gurugramu exceloval. Svou druhou účast na Challenge Tour v letošním roce proměnil v parádní jedenácté místo.

Po třech kolech přitom reálně mohl uvažovat i o titulu, zatímco ale v sobotu po třech chybách i přesto upsal šest ran, dnes se mu při třech zaváháních tolik nedařilo. Birdie si připsal na jamkách čtyři, deset, čtrnáct a osmnáct a s konečným výsledkem -15 skončil na již zmíněné jedenácté pozici.

Mezi nejlepší desítku se protlačili dobře známí Tapio Pulkkanen, Alexander Levy či Jack Senior. Vítězem se stal ale jiný Angličan, konkrétně 548. hráč světového žebřííčku John Parry.

Ten zahrál solidní úvodní devítku se třemi birdie, přesto ještě na startu třinácté jamky rozhodně jako adept na titul nevypadal. V závěru ale zaskóroval čtyřikrát v řadě a o jedinou ránu porazil krajany Seniora a Paisleyho a také Joshuu Grenville-Wooda ze Spojených arabských emirátů.