Americkou dominanci narušuje jen Fitzpatrick. Na The Players vede před finále Schauffele. stíhají ho nečekaní major vítězové

PGA TOUR
Americkou dominanci narušuje jen Fitzpatrick. Na The Players vede před finále Schauffele. stíhají ho nečekaní major vítězové

Po třetím kole The Players Championship se vedení ujal Xander Schauffele, který bude usilovat o titul po téměř dvou letech. Stíhají ho dva loňští vítězové majoru, Wyndham Clark a Brian Harman. 


Jediné zaváhání si během tří kol na TPC Sawgrass připsal Xander Schauffele. Od double-bogey na pětiparové jedenáctce v pátek hraje bezchybně. Při Moving day nasázel sedm birdie a konečně se ujal vedení.

Triumfu se může dočkat po téměř dvou letech. Na americké půdě se radoval v červnu roku 2022 na Travelers Championship, o měsíc později ještě triumfoval ve Skotsku. Jeho největšími soupeři budou ve finále dva loňští vítězové major turnaje, Wyndham Clark ztrácí jedinou ránu, Brian Harman dvě.

Americkou dominanci narušuje pouze Matt Fitzpatrick, jenž dělí čtvrté místo spolu s Maverickem McNealym. Sahith Theegala a světová jednička Scottie Scheffler jsou o další ránu zpět, deváté místo okupuje Nate Lashley.

O čtyři rány se oproti druhé rundě zlepšil Rory McIlroy. Další zaváhání na čtrnáctce v podobě ztráty dvou ran mu ale znemožnilo protáhnout se do nejlepší desítky. S -9 tak před nedělním rozuzlením ztrácí ránu na TOP 10 a osm ran na lídra.