Světová jednička je rozjetá! Scheffler jako první v historii obhájil titul na The Players, Clark o play-off přišel brutálním způsobem

PGA TOUR
Světová jednička je rozjetá! Scheffler jako první v historii obhájil titul na The Players, Clark o play-off přišel brutálním způsobem

Scottie Scheffler získal druhý titul v řadě a jako první golfista v historii The Players obhájil na TPC Sawgrass. Velmi blízko k play-off měl Wyndham Clark, o tříjamkovou bitvu se světovou jedničkou přišel po brutálním lip-outu. 


Scottie Scheffler je opět králem! Na TPC Sawgrass dnes získal druhý titul v řadě a na The Players navíc obhájil, a to vůbec jako první hráč v padesátileté historii turnaje. Světová jednička načala finálové kolo úchvatným eaglem na čtyřparové čtyřce.

Na první devítce stihla ještě další tři birdie, stejný počet zásahů uštědřil Scheffler hřišti i na druhé devítce. Upsal tak celkem 8 ran a čekal. Největšími soupeři byli jednoznačně jeho tři krajané - Wyndham Clark, Brian Harman a Xander Schauffele.

Posledně jmenovaný vstupoval do finále z první pozice, ale nedělní kolo mu příliš nevyšlo. Pětkrát sice zaskóroval, třikrát ale zapisoval bogey a především na greenech nebyl příliš přesvědčivý.

Harman po pěti parech zachyboval, od sedmičky ale trefil pět birdie a neudělal jedinou chybu. Na osmnáctce se dostal do potíží, nakonec ale měl možnost poslat The Players do tříjamkového play-off. Putt do birdie ale nezvládl a tak dělí druhou pozici.

Stejně tak jako Wyndham Clark, kterému pokračování uniklo skutečně brutálním způsobem. Na závěrečné jamce už se téměř radoval ze třetího birdie v řadě. Míček měl ale trochu větší rychlost a tak se z birdie stal lip-out. 

Nejlepším Evropanem je pátý Matt Fitzpatrick, do první desítky se vešli ještě Hideki Matsuyama, Ludvig Aberg či Sahith Theegala. Rory McIlroy zahrál ve finále pět birdie a pět bogey a musí se spokojit s dělenou devatenáctou pozicí.