Spilková trefila v Austrálii eso! Nejlépe si ovšem z českých hráček vedla Kousková

Spilková trefila v Austrálii eso! Nejlépe si ovšem z českých hráček vedla Kousková

Klára Davidson Spilková na úvod NSW Open trefila hole-in-one, ale po dvou double-bogey zahrála první kolo pouze v paru. Z českých hráček si nejlépe vedla Sára Kousková, která díky čisté skórkartě dělí čtrnácté místo. 


Sára Kousková zaskórovala na své první jamce a další birdie přidala na patnáctce a sedmnáctce. V té chvíli se posunula dokonce na dělené druhé místo, po deseti parech v řadě je ale po prvním kole dělená čtrnáctá.

Dvě birdie připsala Klára Davidson Spilková a na tříparové trojce ze vzdálenosti 124 metrů trefila hole-in-one. Kromě toho ale hned na dvou jamkách přišla o dvě rány a po prvním kole NSW Open se musí spokojit se skóre even par.

Stejnou výchozí pozici pro druhé kolo má také Jana Melichová, která začala stejně dobře jako Kousková a na úvodních osmi jamkách využila ke skórování hned tři. Od té chvíle už ale nezaskórovala, po double-bogey z dvanáctky přišla o jednu ránu na závěrečné osmnáctce a společně se Spilkovou dělí 46. místo.

Nejhůře z českých hráček odstartovala australskou pouť Kristýna Napoleaová. Dvě birdie a pět bogey, to aktuálně znamená až 90. příčka. V čele je po sedmi birdie a jedenácti parech domácí Justice Bosio, dvě rány ztrácí hned pětice golfistek