Horschel, Kisner a další. Na Valero Texas Open se bojuje o pozvánku do Augusty

PGA TOUR
Horschel, Kisner a další. Na Valero Texas Open se bojuje o pozvánku do Augusty

První kolo generálky na úvodní major sezony je v plném proudu. A pro některé golfisty jde o poslední příležitost, jak se v letošním roce do Augusty podívat. 


Nejvýše postaveným hráčem, který si účast na prvním majoru v roce 2024 nezajistil, je Christiaan Bezuidenhout. Aktuálně osmapadesátý hráč světového žebříčku skončil na The Players třináctý a na Valspar Championship devátý.

Formu tedy rozhodně má, ovšem místenku do Augusty ne. Na Valero Texas Open k tomu potřebuje vítězství, stejně jako Brendon Todd, Andrew Putnam, Robert MacIntyre či Alex Noren.

Švédský golfista se na posledních třech akcích PGA Tour umístil v TOP 20 a i on tak rozhodně bude mít šanci. Podobně je na tom i Billy Horschel, který skončil ve třech z posledních čtyř turnajů v TOP 12, přesto mu reálně hrozí, že se poprvé od roku 2017 v Augustě nepředstaví.

"Nejsem v Augustě a mým hlavním cílem je zde vyhrát," uvedl Horschel na úterní tiskové konferenci. Jistotu nemají ani Matt Kuchar či Kevin Kisner, který se objevil na každém majoru od roku 2015.

Mimo hru jsou také Pádraig Harrington a Luke Donald, kteří v Texasu dostali sponzorskou pozvánku. A o příští týden hrají také Webb Simpson, Stewart Cink, Akshay Bhatia či Keith Mitchell. V obrovské konkurenci to ale žádný z těchto golfistů jednoduché mít rozhodně nebude.