Bhatia úspěšně bojuje o Masters. Po dvou kolech Valero Texas Open má solidní náskok

PGA TOUR
Bhatia úspěšně bojuje o Masters. Po dvou kolech Valero Texas Open má solidní náskok

Akshay Bhatia nemá jistotu startu na prvním majoru sezony, ale pro účast v Augustě dělá skutečně vše. Po dvou kolech Valero Texas Open je v čele o plných pět ran před krajanským triem. 


Akshay Bhatia má po dvou kolech Valero Texas Open slušně našlápnuto k druhému titulu na PGA Tour a především k pozvánce na svůj teprve druhý major v kariéře a první Masters.

K titulu nakročil už ve čtvrtek, kdy bez jediné chyby upsal devět ran a dostal se do čela. Včera už tak produktivní nebyl, upsal dvě rány, přesto ale svůj náskok navýšil hned na pět úderů.

Nejblíže k němu jsou tři krajané, Russell Henley, Brendon Todd a Denny McCarthy. Samostatně pátý je prozatím Rory McIlroy, v desítce ještě najdeme Tommyho Fleetwooda, Adama Schenka, Coreyho Connerse, Webba Simpsona, Thorbjorna Olesena či Jordana Spietha.

Posledně dva jmenovaní ale na lídra ztrácí už poměrně propastných osm ran. Především druhý jmenovaný ale včera zažil povedené kolo, když hned sedmkrát zaskóroval a z míry ho nevyvedly ani tři chyby. Spieth je zároveň autorem dosavadní rány turnaje, když ve čtvrtek na tříparové šestnáctce trefil hole-in-one.

Mimo hru naopak už nyní jsou Matt Kuchar, Rickie Fowler, Billy Horschel, Ryan Fox, Pádraig Harrington či Tom Kim.