Masters si po vítězství na Valero Texas Open zahraje Bhatia

PGA TOUR
Masters si po vítězství na Valero Texas Open zahraje Bhatia

Američan Akshay Bhatia po dramatickém závěru ovládl Valero Texas Open a na poslední chvíli získal místenku pro první major v této sezoně, The Masters. 


Akshay Bhatia držel vedení od prvního kola. V průběhu finále měl pohodlný náskok pěti ran, postupně se na něj ale začal dotahovat Denny McCarthy. Ten navíc parádně zafinišoval.

Na druhé devítce nasázel neuvěřitelných osm birdie, neskóroval jen na čtyřparové jedenáctce, kde byl úspěšný v pátek, a vytvořil na Bhatiu tlak. 87. hráč světa si s ním ale dokázal poradit, i přes chybu na desítce uhrál taktéž 20 ran pod par a vynutil si play-off.

V něm se rozhodlo hned na úvodní jamce. Na pětiparové osmnáctce trefil McCarthy vodu a přihrál vítězství Bhatiovi. Ten se zařadil do elitní společnosti, neboť dva tituly na PGA Tour získal do svých třiadvaceti let.

Něco takového zvládli od roku 2002 jen čtyři hráči, konkrétně Rory McIlroy, Si Woo Kim, Jordan Spieth a Tom Kim. Pro Bhatiu je ale nejspíše nejdůležitější fakt ten, že si v tomto týdnu zahraje úvodní major sezony a poprvé v kariéře se představí v Augustě.

Do TOP 10 se na Valero Texas Open dostali Matt Fitzpatrick, Jordan Spieth, Hideki Matsuyama, Tommy Fleetwood či již zmíněný Rory McIlroy. Světová dvojka ve finále nasázela šest birdie a získala samostatné třetí místo. McIlroy se tak na Masters naladil poměrně dobře.