Korda má čtvrtý titul v řadě, na majoru se pokusí dorovnat legendy

Korda má čtvrtý titul v řadě, na majoru se pokusí dorovnat legendy

Nelly Korda potvrzuje svou dominanci. Na LPGA Tour získala už své čtvrté vítězství v řadě a za dva týdny na prvním majoru sezony bude moci dorovnat legendární Nancy Lopez a Anniku Sörenstam.


Nelly Korda je aktuálně nejdominantnější golfistkou světa. Na T-Mobile Match Play nejprve zvládla projít tříkolovým sítem, následně zvládla sobotní čtvrtfinále proti krajance Angel Yin i semifinále s Jihokorejkou Na Rin An.

O postupu do finále rozhodla prakticky během úvodních sedmi jamek, ze kterých ovládla hned pět. Ani v neděli se žádné velké drama nekonalo a Korda během jamkovky v celém průběhu turnaje ani jednou neprohrávala.

Nad Leonou Maguire uhrála z úvodních sedmi jamek čtyři a náskok si kontrolovala až do závěru. Ani jeden z jejich tří soubojů nedospěl ani na sedmnáctou jamku a Korda se tak raduje naprosto zaslouženě.

Světová jednička ovládla čtvrtý turnaj v řadě a jen krok od legend Nancy Lopez a Anniky Sörenstam. Majitelky dohromady sto dvaceti titulů z LPGA Tour získaly pět po sobě jdoucích titulů mezi dámskou elitou.

Korda se této dvojici může vyrovnat už za dva týdny, kdy je na program první major letošní sezony, The Chevron Championship. Lopez pětkrát v řadě triumfovala v roce 1978, švédská legenda to zvládla v letech 2004 a 2005.