Nejatraktivnější flighty Masters 2024: Scheffler se utká s McIlroyem, na Woodse čekají Day s Homou

PGA TOUR
Nejatraktivnější flighty Masters 2024: Scheffler se utká s McIlroyem, na Woodse čekají Day s Homou

Úvodní major roku 2024 se nezadržitelně blíží. Organizátoři Masters již zveřejnili rozpis úvodních dvou dnů a my se rozhodně máme na co těšit. Jaké flighty si pro nás letos Augusta připravila?


Obhájce titulu Jon Rahm si v prvních dvou kolech zahraje po boku vítěze U.S. Open z roku 2022 Matta Fitzpatricka a také s Nickem Dunlapem, vítězem U.S. Amateur a také majitelem titulu na PGA Tour v pozici amatéra, což zvládl jako první golfista po třiatřiceti letech.

Viktora Hovlanda, který hrál naposledy na The Players, kde ovšem neoslnil, čeká zástupce LIV Golf Cameron Smith a také nečekaný vítěz U.S. Open z minulého roku Wyndham Clark. Rodák z Denveru se prvního majoru sezony zúčastní ve třiceti letech poprvé ve své kariéře.

Nesmírně zajímavý flight povede vítěz Masters z roku 2020 Dustin Johnson, který po odchodu k LIV Golf změří síly s Collinem Morikawou a věčným čekatelem na titul z PGA Tour Tommym Fleetwoodem.

Tigera Woodse potkají ve čtvrtek a v pátek diváci společně s Maxem Homou a Jasonem Dayem, asi nejhvězdnější flight ale bude hrát ve složení Scottie Scheffler - Rory McIlroy - Xander Schauffele.

McIlroy by rád ukončil své čekání na završení kariérního grandslamu a když jej novináři zkoušeli ze seznamu vítězů Masters, za rok 2024 označil s úsměvem na tváři sebe.

Proti rozjeté světové jedničce to ale rozhodně jednoduché mít nebude. Scheffler ovládl Arnold Palmer Invitational, Players Championship a daleko nebyl ani na Houston Open. Majitel zeleného saka z roku 2022 je rozhodně v nejlepší formě a do Augusty přijel v pozici největšího favorita turnaje.

Třetím do party je Xander Schauffele, který na titul z PGA Tour čeká už téměř dva roky. V posledních měsících se vrátil do své původní formy. Na Players byl druhý, o týden později na Valspar Championship dělil páté místo. V dalším průběhu sezony nicméně nehrál.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour)