Odložený start o dvě hodiny Woodsovi nepomohl. Po třinácti jamkách je v červených číslech, dnes na něj ale čeká 23 jamek

Tiger Woods
Odložený start o dvě hodiny Woodsovi nepomohl. Po třinácti jamkách je v červených číslech, dnes na něj ale čeká 23 jamek

Start úvodního majoru se opozdil o dvě hodiny kvůli nepřízni počasí. Sedmadvacet golfistů tak své úvodní kolo The Masters 2024 nedohrálo. Mezi nimi je i Tiger Woods, který si v průběhu úvodní rundy vedl velice slušně. 


Po dlouhých pětadvaceti letech se Tiger Woods dočkal otevíracího birdie hned na jedničce. V červených číslech zůstal i po pětiparové dvojce, kde se ale na par docela natrápil.

První bogey přišlo na tříparové čtyřce, ovšem druhý pětipar mu opět přinesl radost. Už na začátku kola bylo zřejmé, že kvůli dvouhodinovému zpoždění startu se Woods na osmnáctku nedostane.

Absolvoval ale alespoň kompletní Amen Corner. Ten zvládl v paru a po třinácté jamce jej organizátoři kvůli tmě poslali ze hřiště. Před druhým dnem je tak Woods průběžně na dělené sedmnácté pozici.

A dnes jej čeká pět jamek prvního kola a kompletní druhá runda, která rozhodne o tom, zda si Woods udrží stoprocentní bilanci projití cutem na Masters v pozici profesionála.

Počasí by mělo americké legendě přát, jelikož již nemá tolik foukat a zvednout se má i teplota. Když naposledy na Woodse čekalo více než jen osmnáct jamek za den, bylo z toho odstoupení. Stalo se tak loni, kdy během úvodního majoru sezony nepanovaly vůbec ideální podmínky.