Leaderboard The Masters 2024: Tři Američané v čele, McIlroy se ztrátou deseti ran a mnoho nezvládnutých závěrů

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2024: Tři Američané v čele, McIlroy se ztrátou deseti ran a mnoho nezvládnutých závěrů

Augusta má za sebou dohrávku prvního kola a celou druhou rundu, která rozhodla o cutu. Končí mnoho hvězd včetně "nesoustředěného" Viktora Hovlanda, v čele je naopak silné americké trio. Z Evropanů jej stíhá především Nicolai Hojgaard, Rory McIlroy ztrácí deset ran.


-6 Bryson DeChambeau, Max Homa a Scottie Scheffler

Ani ve druhém kole Bryson DeChambeau žádný zvláštním způsobem "neujel". Třikrát zaskóroval, čtyřikrát se musel smířit s bogey, přesto zůstává v čele Masters. Společně s ním půjde v závěrečném flightu Max Homa, jenž naopak ránu po téměř bezchybném kole upsal. Třetím do party je světová jednička Scottie Scheffler. Ten pro změnu zahrál druhé kolo v paru. 

-4 Nicolai Hojgaard

K americké trojici má překvapivě nejblíže Nicolai Hojgaard. Dánský golfista přitom reálně mohl vést, ovšem na závěrečných dvou jamkách přišel o dvě rány a páteční kolo tak zahrál stejně jako DeChambeau.

-3 Cameron Davis a Collin Morikawa

-2 Ludvig Aberg

Šest birdie a jen tři chyby. Ludvig Aberg je při své premiérové účasti na majoru ve vynikající formě a sedmé místo je toho důkazem. V druhém kole nezahrál nikdo lepší skóre než právě světová devítka. 

-1 Tommy Fleetwood, Ryan Fox, Cameron Smith, Danny Willett, Cameron Young, Mathieu Pavon a Byeong-Hun An

Naději na zisk prvního majoru rozhodně živí i Tommy Fleetwood, v rámci páteční rundy upsal ránu a s touto pozicí jde do Moving day. V daleko lepší pozici mohl být Danny Willett, který ale na závěrečné osmnáctce přišel nečekaně o tři rány. Dělené osmé místo je ale před sobotou stále vynikajícím výsledkem pro šestatřicetiletého Angličana. 

even PAR Kurt Kitayama, Lucas Glover, Patrick Reed, Xander Schauffele, Adam Schenk a Matt Fitzpatrick

+1 Eric Cole a Tiger Woods

Čtyřiadvacátý cut v řadě! Tiger Woods to znovu dokázal a v Augustě si zahraje i o víkendu. Více o jeho výkonu píšeme zde

+2 Patrick Cantlay, Brooks Koepka, Tyrrell Hatton a 3 další

+3 Akshay Bhatia, Shane Lowry, Will Zalatoris a 2 další

Ačkoliv Akshay Bhatia ve druhém kole ztratil tři rány, s výkonem bude pravděpodobně spokojen. Vždyť ještě týden zpátky o tomto turnaji ani neuvažoval. Devět ran od lídrů jsou také Shane Lowry a snad již také plně uzdravený Will Zalatoris. 

+4 Rory McIlroy, Jason Day, Joaquin Niemann, Phil Mickelson, Vijay Singh a 4 další

Hrozivé kolo bez jediného birdie prožil Rory McIlroy a zelené sako tak s největší pravděpodobností opět nezíská. Na první devítce zahrál Severní Ir dvě bogey, na jedenáctce přišel dokonce o dvě rány a vše zakončil bogey na čtrnáctce. To Phil Mickelson dokázal v průběhu včerejška zaskórovat hned třikrát a cutem prošel stejně jako jeden z největších favoritů hrajících v LIV Golf Joaquin Niemann. V jednašedesáti letech se poté cutem protáhl Vijay Singh a dokázal, že je nestárnoucí legendou tohoto sportu. 

+5 Tony Finau, Jon Rahm a 4 další

Dál jde i obhájce titulu Jon Rahm, i když na druhé zelené sako v řadě to zřejmě nebude. Španěl byl od double-bogey ze čtrnáctky na hraně, zachránil se ale dvěma birdie v řadě. 

+6 Rickie Fowler, Tom Kim, Hideki Matsuyama, Thorbjorn Olesen, Adam Scott a 6 dalších

Vyhrál Par3 Contest, ale po prvním kole příliš dobře nevypadal. Rickie Fowler nicméně včera přidal jen dvě rány ke svému skóre a cutem tak přesně na ránu prošel. Stejně jako bývalí vítězové Hideki Matsuyama a Adam Scott

CUT Wyndham Clark, Sergio García, Justin Rose, Justin Thomas, Viktor Hovland, Sam Burns, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Gary Woodland, Adrian Meronk a 19 dalších

Mnoho favoritů je ale ze hry venku. Na posledních pěti jamkách přišel o tři rány Wyndham Clark a světová čtyřka se tak s turnajem loučí. Ještě hůře zahrál závěr Sergio García. Po birdie na třináctce byl jen dvě rány nad par, od patnáctky ale přišel o pět ran a závěrečné double-bogey jej poslalo ze hry.

Nejbrutálnější závěr kola a turnaje ale bezpochyby zažil Justin Thomas. Po birdie na třináctce a následném paru dělil patnácté místo. Z posledních čtyř jamek ale tři odehrál za double-bogey a s Augustou se tak loučí šíleným způsobem.

Viktor Hovland zahrál včera dvě double-bogey, jedno triple-bogey a oproti první rundě se zhoršil o deset ran. Definitivně jej pohřbila patnáctá jamka, kde odflákl putt do bogey a výsledkem byla ztráta dvou ran. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ZIRE GOLF (@ziregolf)

Sam Burns taktéž zahrál v závěru sekvenci bogey - double-bogey - bogey a balí kufry, dále nepokračují ani Dustin Johnson, Adrian Meronk, Peter Malnati či Jordan Spieth.