Leaderboard The Masters 2024: Woods zažil pekelnou sobotu, vede Scheffler o ránu před Morikawou

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2024: Woods zažil pekelnou sobotu, vede Scheffler o ránu před Morikawou

Tiger Woods zažil jedno ze svých nejhorších kol na Masters a o dobré umístění s největší pravděpodobností bojovat nebude. Na opačném pólu leaderboardu je podle očekávání světová jednička Scottie Scheffler, evropský prapor drží Ludvig Aberg.


-7 Scottie Scheffler

Na světovou jedničku poměrně barevná sobotní skórkarta. Scheffler zahrál čtyři birdie, tři bogey, jedno double-bogey a také jeden eagle, díky kterému převzal vedení a posléze zásluhou trefy na osmnáctky na něm také zůstal.

-6 Collin Morikawa

V čele je ovšem jen o jedinou ránu a závěrečný flight na něj čeká s Collinem Morikawou. Ten zaútočil hned zkraje, trefil tři birdie v řadě a vypadalo to na strhující jízdu. Na tříparové šestce poprvé zachyboval, pětiparová osmička mu ale konečně v turnaji udělala radost.

Od devítky už hrál pouze samé pary a výsledkem je tak finálový flight společně se světovou jedničkou.

-5 Max Homa

V prvním kole to byla z pohledu Maxe Homy hitparáda, od druhé rundy ale hraje velice úsporně. V pátek dvě birdie a jedno bogey, včera dokonce pouze jediné bogey a hned sedmnáct parů. Ztráta dvou ran na čelo ale není nijak velká a i Homa se tak může porvat o svůj první major titul.

-4 Ludvig Aberg

Když švédská senzace podruhé v turnaji skórovala na pětiparové třináctce, byla na okamžik v čele Masters. Poté ale Ludvig Aberg udělal dvě zbytečné chyby a s -4 se propadl na čtvrtou pozici. Evropský prapor přesto právě čtyřiadvacetiletý hráč drží nejvýše.

-3 Bryson DeChambeau

Od prvního kola už se zástupce LIV Golf jen zhoršuje. Bryson DeChambeau poprvé v turnaji přišel na jediné jamce o dvě rány, celkem zahrál tři nad par a v souvislosti s ním se o zeleném saku už příliš nehovoří.

-2 Cameron Davis, Nicolai Hojgaard a Xander Schauffele

Senzačním lídrem byl v jednu chvíli i osmatřicátý hráč světa Nicolai Hojgaard. Po třech birdie v řadě šel na -7 a atakoval Schefflera. Vzápětí ale nasázel pět chyb v řadě a do finálového kola tak půjde z dělené šesté příčky a ztrátou právě pěti ran. 

-1 Byeong-Hun Ano, Tommy Fleetwood, Cameron Smith a Cameron Young

even PAR Patrick Cantlay, Lucas Glover a Adam Schenk

+1 Matt Fitzpatrick, Patrick Reed, Mathieu Pavon, Chris Kirk

+2 Sepp Straka

+3 Rory McIlroy, Joaquin Niemann, Danny Willett a Will Zalatoris

Ztráta deseti ran před finále? A na světovou jedničku? Zdá se, že Rory McIlroy neuspěje v Augustě ani letos. A to i přesto, že na Moving day zahrál ránu pod par jako na úvod a posunul se alespoň na dělenou jednadvacátou pozici.

+4 Ryan Fox a Adam Scott

+5 Jon Rahm, Akshay Bhatia, Rickie Fowler, Tony Finau a 4 další

+6 Shane Lowry, Phil Mickelson, Brooks Koepka, Corey Conners a Sahith Theegala

O vítězství nebude bojovat ani Shane Lowry, dost možná si ale v Augustě alespoň připsal ránu turnaje. Na čtyřparové čtrnáctce trefil hole-out do eaglu a je prvním hráčem od roku 2016, kterému se něco takového povedlo.

+7 Keegan Bradley a 3 další

+8 Jason Day a Russell Henley

+9 Erik van Rooyen a 2 další

+10 ... 2 hráči

+11 Thorbjorn Olesen, Tiger Woods a 2 další

Teprve potřetí v kariéře zahrál Tiger Woods na majoru přes 80 ran. A dvaaosmdesát je jeho nejhorší skóre na Masters v kariéře. Povedená sobota to pro legendárního Američana rozhodně nebyla.

Neodstartoval přitom zle. Po třech parech sice na čtyřce ránu ztratil, ale na těžké pětce si ji ihned vzal zpět. Na následující čtyři jamky by ale rád zapomněl. Ztratil na nich šest ran a bylo po jakýchkoliv nadějích na dobrý výsledek.

Na druhé devítce přidal šest jamek v řadě bez paru. Mezi pět bogey vklínil alespoň úspěch na třináctce, ale na toto kolo bude chtít Woods co nejdříve zapomenout.

+12 ... 2 hráči

+14 Vijay Singh a Adam Hadwin