Leaderboard The Masters 2024: Rahm vrátil zelené sako Schefflerovi, při své premiéře na majoru zazářil Aberg

PGA TOUR
Leaderboard The Masters 2024: Rahm vrátil zelené sako Schefflerovi, při své premiéře na majoru zazářil Aberg

Scottie Scheffler potvrdil roli favorita a jako čtvrtý nejmladší hráč v historii se raduje ze druhého vítězství na Masters. V jednu chvíli se zdálo, že v Augustě uvidíme pekelné drama. Nevyzpytatelný Amen Corner ale vše změnil.


-11 Scottie Scheffler

V jednu chvíli byli ve finálovém kole na čele hned čtyři hráči. Jenže Amen Corner opět rozhodl. Zatímco Ludvig Aberg, Max Homa i Collin Morikawa přišli o skóre -7, světová jednička se začala dostávat do varu.

Scheffler skóroval už na osmičce a vzápětí přidal další dvě birdie. Na jedenáctce sice podruhé za sebou chyboval, ale poté zaskóroval z pěti jamek hned na třech.

Od osmičky do šestnáctky nasázel šest birdie a žádného soupeře nenašel. V poklidu si došel pro své druhé zelené sako, které mu předával Jon Rahm. Potkali se tak opět po roce, kdy Scheffler tenkrát předával žezlo právě Španělovi.

-7 Ludvig Aberg

První major v kariéře? Ludvig Aberg se vůbec nestresoval, až na double-bogey z jedenáctky odehrál vynikající kolo s pěti birdie a s druhým místem může být maximálně spokojen.

Pokud v této fazoně vydrží, je jen otázkou času, než přijde i první vyhraný major. Možná už na začátku léta.

-4 Tommy Fleetwood, Max Homa a Collin Morikawa

Chvíli se možná i dalo spekulovat o tom, že Scottie Scheffler bude odvolán k porodu a k nečekané možnosti prvního titulu z PGA Tour i prvního majoru se dostane Tommy Fleetwood.

Hrál skvěle, ve finále neudělal jedinou chybu, ale tři birdie byly málo. Na dělené třetí místo spadl i Max Homa, který po birdie na desítce hrál o zelené sako. Na dvanáctce ovšem přišel o dvě rány a bogey zahrál také na sedmnáctce.

Ještě větší propad zažíval v průběhu finále Collin Morikawa. Po birdie na osmičce chvíli dělil vedení, následně ale zahrál double-bogey a dvě rány ztratil i na jedenáctce. Do hry se vrátil dvěma birdie, ale samostatné třetí místo po bogey ze závěrečné jamky neudržel.

-2 Bryson DeChambeau a Cameron Smith

-1 Xander Schauffele

Even PAR Tyrrell Hatton, Cameron Young a Will Zalatoris

+1 Cameron Davis, Mathieu Pavon, Patrick Reed a Adam Schenk

Dělené dvanácté místo je sice těsně mimo TOP 10, pro čtyři hráče ale znamená poměrně dost. Cameron Davis, Mathieu Pavon, Patrick Reed a Adam Schenk si totiž díky němu v příštím roce opět zahrají Masters.

+2 Sepp Straka, Chris Kirk, Nicolai Hojgaard a Byeong-Hun An

Nejbarevnější skórkartu finále „odevzdal“ Nicolai Hojgaard. Po prvním kole byl jednoznačně ve hře o titul a skvěle to vypadalo ještě na konci desáté jamky třetího kola.

Od té chvíle ale Hojgaard ztratil 9 ran a přišel o možnost umístit se v TOP 5. Finále začal double-bogey, dvě rány si hned vzal zpět, ale ani v dalším průběhu to žádná pohodová jízda nebyla.

Celkem zahrál Dán jen šest parů. Připsal triple-bogey i šest birdie, nakonec ale zahrál čtyři rány nad par a s celkovým výsledkem +2 obsadil dělené šestnácté místo.

+3 Lucas Glover a Trevor Moore

+4  Rory McIlroy, Adam Scott, Joaquin Niemann, MinWoo Lee, Matt Fitzpatrick, Harris English, Patrick Cantlay a Keegan Bradley

+5 J.T. Poston, Tom Kim, S.W. Kim, Rickie Fowler a Jason Day

Nejlepší finálové kolo The Masters 2024 zahrál Tom Kim. Jihokorejec si sice neodpustil dvě chyby, nasázel ale hned osm birdie a kolo za 66 ran (-6) bylo zdaleka nejlepší.

+6 Kurt Kitayama, Camilo Villegas a Akshay Bhatia

+7 Ryan Fox, Russell Henley, Luke List a Hideki Matsuyama

+8 Shane Lowry a Phil Mickelson

+9 Jon Rahm, Sahith Theegala, Danny Willett, José Maria Olazabal, Brooks Koepka a Denny McCarthy

+10 Grayson Murray

+11 Eric Cole

+12 Adam Hadwin a Neal Shipley

+13 Tony Finau, Jake Knapp a Erik van Rooyen

+14 Thorbjorn Olesen a Vijay Singh

+16 Tiger Woods

Více o závěrečném kole Tigera Woodse píšeme zde