A není to už nuda? Korda opanovala první major sezony, za titulem míří i Scheffler

A není to už nuda? Korda opanovala první major sezony, za titulem míří i Scheffler

Nelly Korda získala svůj druhý major titul ve své kariéře a na LPGA Tour uspěla už popáté v řadě! Na RBC Heritage poté míří za dalším úspěchem i Scottie Scheffler, závěrečné jamky prestižního turnaje ale bude dohrávat až dnes.


Nelly Korda na prvním majoru sezony vyrovnala Nancy Lopez a Anniku Sörenstam, které se taktéž dočkaly pěti titulů za sebou. Světová jednička zahrála své nejlepší kolo hned na úvod. Po osmašedesáti ranách (-4) zaznamenala v dalších třech kolech vždy 69 ran. A celkové skóre -13 stačilo k tomu, aby se Korda nesmazatelně zapsala do golfové historie.

Druhá Maja Stark ztratila dva údery, třetí Lauren Coughlin a Brooke Henderson tři. Obhájkyně titulu Lilia Vu na hřišti The Club at Carlton Woods kvůli zraněním zad nestartovala.

Ke svému čtvrtému titulu z posledních pěti startů má nakročeno i Scottie Scheffler. Světová jednička se do vedení na RBC Heritage dostala do trháku po třetím kole, ve kterém zaznamenala osm birdie bez jediné chyby. I ve čtvrtém kole hraje Scheffler bezchybně a tak stále platí, že poslední chybu udělal na čtyřparové dvojce, kde ztratil dvě rány.

Suma sumárum, již 66 jamek hraje bez chyby. Schefflerovi zbývají dohrát jen tři jamky, v čele je každopádně o pět ran před silnou čtveřicí tvořenou Patrickem Cantlayem, Wyndhamem Clarkem, J.T. Postonem a Sahithem Theegalou. Zatímco Clark má již dohráno, na Postona čeká závěrečná osmnáctka a duo Cantlay - Theegala si zahraje ještě tři jamky. Nejlepším Evropanem je zatím Ludvig Aberg, který s -14 dělí šestou pozici.