Golfové lázně v Rakousku s 300 dny slunce

Golfové lázně v Rakousku s 300 dny slunce

Bad Tatzmannsdorf nabízí vše, o čem golfista sní: atraktivní přírodu, dvě hřiště a skvělou kuchyni. Když k tomu přidáte odpočinek v lázních a rozlehlé tréninkové plochy, příjemný golfový výlet je na světě.


Lázeňská obec Bad Tatzmannsdorf leží jižním směrem od Vídně, zhruba hodinu a půl jízdy autem především po dálnici A2. Může se pochlubit třemi sty dny slunečního svitu. Zdejší golfový areál Reiters Golf & Country Club pak nabízí 27 golfových jamek. A přírodní layout mistrovského hřiště s parem 73 a délkou 6 180 metrů musí nadchnout každého.

Zdejší louky, lesy a rybníky by mohly sloužit jako atlas flóry a fauny. Hřiště se pyšní skvěle upravenými fairwayemi, zábavnou krajinou a k tomu jako bonus přidává dokonalé výhledy. Občas si budete připadat jako na liberecké Ypsilonce a ne v jižním Burgenlandu. Po jeho zelených plochách se procházela řada legend včetně Alexe Čejky a Alexandra Choparda, který drží rekord hřiště 65 ran. Potkat zde na tréninku můžete i Bernda Wiesbergera, který tu s golfem začínal a dodnes bydlí v nedalekém Oberwartu.

Jednička je příjemná welcome hole, takže snadno podlehnete dojmu, že zabodujete. Na následující jamce se lehce zahřejete a potom už začíná hodně zvlněný terén a náročná hra. Ta vygraduje na páté jamce s parem 4, která je považována za jednu z nejtěžších v celém Rakousku. Musíte totiž zahrát dlouhý a přesný odpal, abyste mohli druhou ranou atakovat green chráněný vodou a bunkerem.

I když nebudete skórovat, nenechte se odradit. Bylo by škoda minout následující jezerní jamku, kterou místní považují za signature hole. Ale i ty další budou stát za to. Nadechněte se svěžího vzduchu a vydejte se na procházku po lukách a hájích, které budou patřit jen vám. A čtyřnohého parťáka klidně vezměte s sebou.

K dispozici je také tréninková devítka Lichtenwald s parem 60 a délkou 3 546 metrů, která prověří zejména vaši fyzičku. Neustále totiž budete stoupat do kopce a klesat z kopce a jen výjimečně budete cítit rovnou plochu pod nohama. Jamky tvoří pary tři a čtyři, ale dojde i na drivery a dřeva. Nabídku doplňuje golfodrom, který se sto odpališti, umělým osvětlením a rozsáhlými tréninkovými plochami nabízí ideální podmínky pro trénink. A to po celý rok. Nechybí ani proshop a restaurace, která servíruje místní speciality i krásné výhledy na hřiště. 

Kde se ubytovat?

Přímo nad golfovým areálem se tyčí dva hotely: Supreme a Finest Family. Adults only hotel Supreme trumfuje velkoryse pojatým wellness areálem, který nabízí nekonečné možnosti relaxace. Najdete tu několik vnitřních i venkovních bazénů, velký saunový svět včetně části vyhrazené pouze ženám. Hotel využívá termální pramen o teplotě 33 stupňů, jehož voda uvolňuje svalové napětí, detoxikuje a odbourává stres, což ocení hodně golfistů. Pokud ani to nezafunguje, nabízí se zenové útočiště Kenshō s japonskými onseny, které dostane do absolutní harmonie úplně každého.

Rakousko je vždy o fantastickém jídle, ale v hotelech Reiters to platí dvojnásob. Chuťové pohárky si můžete nechat rozmazlovat v jedné ze čtyř restaurací, které nabízejí kulinářskou cestu kolem světa. Šéfkuchař Helmuth Gangl si zakládá na kreativním přístupu k tradici, proto ústřední linku menu tvoří místní speciality z čerstvých surovin z okolních farem. K pětichodovému večernímu menu stačí zvolit tu správou lahev a kulinářská symfonie může začít. Vybírat můžete z dlouhého menu, ale určitě zkuste domácí vína Panta Rhei. Případně si nechte poradit od slovenského číšníka Petera, který je v tomto resortu už deset let, takže přehled má dokonalý.

Pokud nebude počasí golfu přát, nevadí. Jednoduše vyrazíte do fitness centra nebo na tenis. Hotel také nabízí bohatý program včetně výletů do okolí. Ty můžete absolvovat pěšky i v sedle. A to nejen cyklistickém. Hotel totiž disponuje stájí s dvaceti lipicány. Namoženým svalům můžete dát odpočinout při některé z masážních terapií, které čerpají ze síly místní přírody. Vyhlášené jsou zejména ájurvdéské procedury.

Po čem děti i rodiče touží

Pokud dorazíte s dětmi, nasměrují vás do hotelu Finest Family, kde děti najdou vše, po čem touží včetně aquaparku, kina a virtuální reality. A vy koncept luxusního all inklusive, který zahrnuje i špičková rakouská vína. Samozřejmostí je kids club, kde je o děti postaráno 12 hodin denně. Vy tak můžete v klidu vyrazit na golf.

Pokud se při golfu rádi kocháte přírodou a hledáte destinaci snadno dostupnou autem, pak Bad Tatzmannsdorf je ideální volba. Majitel, Karl Reiter, je vášnivý golfista, kterého můžete každou sobotu potkat při ranní rundě se zaměstnanci. A tak není divu, že o vyznavače tohoto sportu je zde dokonale postaráno.

K dispozici je velký vozový park, britský profesionál Matthew a několik caddy rooms. Green fee není malé, ale v nabídce je řada slev a balíčků. Pokud například vyrazíte brzy ráno, zaplatíte jen polovinu. Jako host hotelu máte všechny tréninkové plochy včetně driving range zdarma a hru jen za minimální poplatek. Případně můžete zvolit pobyt unlimited golf. Všechny nabídky najdete na reitersgolfresort.at.

REITER'S GOLF & COUNTRY CLUB

Počet jamek: 18 

Par: 73

Délka hřiště (m): 6 180 (bílá) | 5 868 (žlutá) | 5 428 (modrá) | 5 172 (červená)

Greenfee (včetně Golfodrom a devítky Lichtenwald): 82 € (po–pá) | 94 € (so–ne)

LICHTENWALD 

Počet jamek: 9 

Par: 30

Délka hřiště (m): 1 773 (muži) | 1 539 (ženy)

Greenfee 35 € (po–pá) | 41 € (so–ne)