Kousková v JAR dohrála, Melichová útočí na TOP 20

Kousková v JAR dohrála, Melichová útočí na TOP 20

Na South African Open mají dámy hrající Ladies European Tour za sebou už dvě kola. V čele je Belgičanka Manon De Roey, na kterou z devatenácté pozice ztrácí sedm ran Jana Melichová. 


 Loni v listopadu skončila Jana Melichová na Mallorce dělená devátá, nyní by ráda zapsala ještě lepší výsledek. A není od něj daleko. Po dvou kolech South African Open je se skóre -1 dělená devatenáctá a jen dvě rány jí schází k TOP 10.

Na vedoucí Manon De Roey, která naposledy slavila před dvěma lety v Bangkoku, ztrácí sedm ran. Dvě rány nad par hraje Kristýna Napoleaová, která po senzačním vítězství na Amundi German Masters a čtvrtém místě ve Španělsku svou dřívější formu zatím hledá.

Dnes přitom čtyřikrát zaskórovala a bogey zahrála jen třikrát. Jenže na čtyřparových jamkách šest a sedmnáct přišla hned o dvě rány a do Moving day tak půjde z děleného 41. místa.

O víkendu si zahraje také Tereza Melecká, jež se dnes zlepšila o šest ran a právě díky tomu nebude ve finálové fázi turnaje chybět. Víkend Melecká zařídila především skvělá série birdie od dvojky do čtyřky.

Mimo hru je naopak pro zbylá dvě kola naše aktuálně nejlepší hráčka v pořadí Ladies European Tour Sára Kousková. Ta dokázala v rámci druhé rundy zaskórovat jen na desítce. Na šesti jamkách ale o jeden úder přišla a s +7 na postup myslet nemohla.