Napoleaová je po stíhací jízdě ránu od TOP 10. Stejnou startovní linii má pro finále i Melichová

Napoleaová je po stíhací jízdě ránu od TOP 10. Stejnou startovní linii má pro finále i Melichová

Kristýna Napoleaová a Jana Melichová předvedly v Jihoafrické republice parádní Moving day a zítra si na hřišti Erinvale Country and Golf Estate zahrají o TOP 10.


Jana Melichová byla po dvou kolech South African Open nejlepší českou hráčkou. Třetí kolo ovšem neodstartovala dobře a na čtyřce si připsala úvodní bogey. Nakonec ale také jediné v celém kole.

Od té chvíle nasázela pět birdie a s -5 do finálové rundy vystartuje z dělené jedenácté pozice. Kristýna Napoleaová od sebe zřejmě tolik nečekala, dnes ale zahrála kolo snů. I ona chybovala velice brzy, dokonce už na jedničce.

Poté ale rozehrála skvostné představení. Na pětiparové trojce trefila eagle, z dalších čtrnácti jamek vytěžila sedm birdie a dostala se dokonce do TOP 10. Kolo ale začala a také skončila chybičkou, proto je na stejném místě jako Napoleaová.

Třetí česká hráčka, která v Jihoafrické republice prošla cutem, Tereza Melecká má v kolonce průběžného výsledku taktéž pětku, ovšem tu "černou". Dnes zahrála šestadvacetiletá rodačka ze Šternberka ránu nad par a dělí 56. pozici. 

V čele turnaje nadále zůstává Belgičanka Manon De Roey, která svým soupeřkám odskočila a na prvním místě má náskok tří úderů na Maročanku Ines Laklalech.