Briximu finálové kolo nevyšlo, na vítěze nakonec ztratil jedenáct ran

DP World Tour
Briximu finálové kolo nevyšlo, na vítěze nakonec ztratil jedenáct ran

Gordan Brixi odmítl v Číně šanci vylepšit nejlepší české umístění na DP World Tour v historii. Ve finálovém kole Volvo China Open zahrál jediné birdie a propadl se o jednatřicet míst. 


Gordan Brixi přitom nezačal zle, po úvodních dvou parech zaskóroval na tříparové trojce, kde birdie připisoval i v prvním kole. Jenže od té chvíle už český golfista nedokázal zaskórovat ani jednou.

Nasekal pět bogey a výsledkovou listinou se výrazně propadl. Z děleného čtvrtého místa se tak propadl až na dělené pětatřicáté, díky kterému si v Shenzhenu přišel na téměř 13 tisíc eur. Pokud by ale udržel čtvrté místo, přišel by si na zhruba 100 tisíc eur.

Finálové kolo nejlépe zvládl Španěl Adrian Otaegui, který si díky sedmi birdie a čistému kolu došel pro svůj pátý titul na okruhu DP World Tour. O ránu porazil Guida Migliozziho z Itálie, dvě rány ztratili Paul Waring, Joel Girrbach a Sebastian Söderberg, jenž vedl před finálovým kolem.

Ani finále nezahrál špatně, double-bogey z poslední jamky jej ale připravilo minimálně o play-off. Švéd se alespoň stal vítězem turné Asian Swing. Ani jednou sice v průběhu čtyř turnajů nevyhrál, díky celkovému vítězství si ale připsal naa své konto 200 tisíc dolarů a také pozvánku na letošní PGA Championship.