Pendrith se konečně dočkal. V Texasu o tom rozhodla závěrečná jamka

PGA TOUR
Pendrith se konečně dočkal. V Texasu o tom rozhodla závěrečná jamka

Kanadský golfista Taylor Pendrith se dočkal svého prvního triumfu na okruhu PGA Tour. V Texasu ovládl CJ Cup Byron Nelson, i když před startem závěrečné jamky to na titul rozhodně nevypadalo. 


Při neúčasti největších hvězd se v Texasu vyrojila nesmírně zajímavá nejlepší desítka. Dva Angličané, Dva Jihokorejci, Švéd, Portoričan, Japonec a Kanaďan. A samozřejmě i čtyři domácí hráči.

I když titul nakonec slaví Taylor Pendrith, vůbec svůj první ve své kariéře. Osmapadesátý hráč světa zahrál v lichých kolech čistě, ve finále to ale na vítězství příliš nevypadlo. Po birdie na devítce se dostal na skóre -21 a dorovnal vedoucího Bena Kohlese.

Ten se také mohl radovat z prvního vavřínu a po dvou birdie v řadě se propracoval před závěrečnou jamkou turnaje do vedení. Během tří předchozích kol zahrál Kohles na osmnáctce vždy birdie.

Jenže tentokrát chyboval, stal se jediným hráčem finále s bogey na osmnáctce a kvůli tomu o první pozici přišel. Pendrith totiž zaskóroval a díky swingu dvou ran se raduje právě on.