Spilková jako jediná Češka dohrála v Soulu druhé kolo. Kvůli dešti čeká na některé hráčky brutální neděle

Klára Spilková
Spilková jako jediná Češka dohrála v Soulu druhé kolo. Kvůli dešti čeká na některé hráčky brutální neděle

Na hřišti New Korea Country Club se druhé kolo kvůli silnému dešti nedohrálo a na některé hráčky tak čeká pořádně náročná neděle. Z českých zástupkyň jako jediná došla do cíle Klára Davidson Spilková. Druhá runda se jí ale podle představ rozhodně nevydařila.


Na první devítce to přitom špatné rozhodně nebylo. Po bogey ze dvojky si Spilková ihned vzala ránu zpět a další birdie připsala na čtyřparové devítce. Jenže na druhé devítce přišlo trápení.

Od jedenáctky začala střídat pary s bogey, celkem "vyrobila" čtyři chyby a prozatím jí tak s výsledkem +3 patří dělené jednadvacáté místo. Leaderboardem se ale zcela jistě bude posouvat, neboť kvůli silnému dešti bylo druhé kolo přerušeno a dohrávat se bude zítra.

Tereza Melecká má za sebou deset jamek. Dvakrát zaskórovala a dvakrát chybovala, s +5 ale drží naději na cut. To Kristýna Napoleaová je zcela jistě ze hry. Stejně jako v prvním kole připsala dvě birdie, nevyvarovala se ale chyb.

Aktuálně hraje kolo za +3 a celkem za +13. Zbylé čtyři jamky sobotního kola dohraje zítra, po nich ale bude následovat předčasný konec.