McIlroy má čtvrtý titul z Wells Fargo Championship, Schauffeleho během osmi jamek naprosto zdeklasoval

PGA TOUR
McIlroy má čtvrtý titul z Wells Fargo Championship, Schauffeleho během osmi jamek naprosto zdeklasoval

Rory McIlroy má před druhým majorem sezony, PGA Championship, fantastickou formu. Po triumfu se Shanem Lowrym ovládl i Wells Fargo Championship, už počtvrté v kariéře.


Do finále vstupoval Severní Ir opět se ztrátou, na Xandera Schauffeleho ale ztrácel jediný úder. Hned na jedničce mizivý náskok Američana smazal, po bogey ze čtyřky se ale vrátil na druhou příčku.

Jako poměrně rozhodující se ukázal trojputt Schauffeleho na tříparové šestce. A ačkoliv po něm zaznamenal druhý eagle v turnaji na pětiparové sedmičce, McIlroy se poté rozehrál k výjimečnému víkendu.

Od osmičky do patnáctky upsal neuvěřitelných osm ran! Na desítce a patnáctce trefil eagle a bylo hotovo. Schauffele ve stejném období zahrál jen v paru, po bogey na šestnáctce ztrácel dokonce sedm ran.

McIlroy už zjevně uvolněn poslal na osmnáctce míček do vody, ani double-bogey jej ale o čtvrtý primát z Quail Hollow Clubu nepřipravilo. Před blížícím se druhým majorem sezony je tak ve fantastické formě.

Na třetí pozici se probojoval Byeong-Hun An, v nejlepší desítce jej doplňují například Jason Day, Sungjae Im, Max Homa či Sepp Straka. Rakušan chtěl zaútočit na vedoucí duo, ve finále ale zahrál tři rány nad par a s děleným osmým místem tak úplně spokojen nebude.