Hamburský golf s kachnami a zajíci

Hamburský golf s kachnami a zajíci

Treudelberg Golf je hřiště zasazené do typické severoněmecké krajiny údolí řeky Alster v Hamburku. Nabízí 27 jamek (devítky A, B a C) odlišného charakteru a vše, co si pro relaxaci můžete přát. Tedy konkrétně 120 hektarů krajiny se vzrostlými stromy, jezera s labutěmi a naprosté ticho. Klid jen občas narušují letadla přistávající na nedalekém letišti.


Historie klubu Treudelberg sahá do roku 1992, kdy dle návrhu britského architekta Donalda Steela byla realizována první osmnáctka. Tu v roce 2009 doplnil Kanaďan David Krause na sto bunkerů a 27 jamek, jejichž dokonalá údržba i mimo sezónu nezapře pověstnou německou preciznost.

„Krausova“ devítka je, co se rozlohy týče, velkoryse pojatá. Na rozdíl od starší osmnáctky je otevřenější a sportovnější. Jamky jsou delší a v kombinaci s roughy a nemilosrdnými biotopy vyžadují precizní hru. Pokud zde budete startovat, připravte se na dlouhý přechod na první odpaliště a také na rychlejší greeny. Jednička trochu překvapí stromem uprostřed fairwaye a ostrým doglegem vpravo.

Pokud k ní ale přistoupíte s pokorou, odejdete snadno s parem. Výrazně větší výzva přijde na následující jamce, což je pětipar s úzkou fairwayí a greenem ohraničeným outem. Zbývající jamky už představují příjemnou procházku v doprovodu kachen a zajíců, jejichž největší koncentrace přijde na tříparové sedmičce. Pokud budete startovat brzy ráno, zblízka si můžete prohlédnout i stáda majestátních jelenů. Tedy pokud nepůjdete, jako mnoho zdejších hráčů, se psem, který by je vyrušil.  

Obě devítky A a B jsou spíše rovinatého charakteru bez výškových rozdílů a dlouhých přechodů, takže není potřeba půjčovat si autíčko. Připravte se na vzrostlé stromy a menší greeny. A také na devítky s ostrovním greenem končícím u terasy klubovny vždy plné diváků.

Po hře můžete vyrazit do wellness areálu, který je přímo spojen s golfovým klubem. Zaplavejte si v bazénu, zajděte do sauny a potom si užijte západy slunce s výhledy na dvojitý ostrovní green Bistra 19. Objednat si k tomu můžete pivo a curry wurst obřích rozměrů.

K dispozici je i devět jamek hřiště pitch & putt, proshop a oboustranně hratelný driving range s více než sto odpališti. Nechybí ani videoanalýza švihu, puttovací laboratoř a sympatická manažerka Julia Smailes, která dělá čest svému jménu. Více na www.treudelberg.com.