Leaderboard PGA Championship 2024: Morikawa téměř dotáhl Schauffeleho, Schefflera vězení nerozhodilo, Woods končí

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship 2024: Morikawa téměř dotáhl Schauffeleho, Schefflera vězení nerozhodilo, Woods končí

Druhé kolo PGA Championship se vzhledem k ranní tragické události nestihlo dohrát, již nyní je ale jasné, že Tiger Woods cutem na druhém majoru sezony neprojde. Vedení udržel Xander Schauffele, stíhá jej ale Collin Morikawa a dobrou pozici si po propuštění z vězení vypracoval i Scottie Scheffler. K vidění bylo také eso, první od roku 1996.


-12 Xander Schauffele

Xander Schauffele udržel vedení, ovšem do Moving day půjde s náskokem pouhé jedné rány. V pátek už to taková hitparáda nebyla, světová trojka čtyřikrát zaskórovala a poprvé v turnaji také chybovala, konkrétně na tříparové jedenáctce, kde na úvod skórovala.

-11 Collin Morikawa

Kolo dne zaznamenal Collin Morikawa, který se propracoval až na druhé místo a půjde tak v posledním flightu společně se svým krajanem. Za zmínku stojí především jeho vynikající série od čtyřky do osmičky, při které trefil pět birdie v řadě.

-10 Sahith Theegala

Výborně hrál také Sahith Theegala, který tak potvrzuje dominanci amerických hráčů. Theegala sice zbytečně přišel o ránu na pětiparové desítce, jinak ale hrál s pěti birdie zcela bezchybně.

-9 Thomas Detry, Bryson DeChambeau, Scottie Scheffler a Mark Hubbard

Nejlepším Evropanem je senzačně Belgičan Thomas Detry. Ve druhém kole hrál výtečně v poli, ale šanci na lepší výsledek mu zmařilo horší puttování. Na čtvrté pozici je také Scottie Scheffler, kterého z míry nevyvedlo ani zatčení. Na jedenáctce přišel o ránu, kromě toho ale šestkrát zaskóroval a je jednoznačně ve hře o další major titul.

-8 Viktor Hovland, Tony Finau, Dean Burmester a Austin Eckroat

Parádní hole-out do eaglu pomohl Viktoru Hovlandovi na skóre -8, což aktuálně znamená dělené osmé místo.

-7 Brooks Koepka, Harris English, Robert MacIntyre, Hideki Matsuyama, Matt Wallace

Jen o ránu pozadu je Brooks Koepka, jenž včera zahrál par jen na šesti jamkách. Valhallu rozstřílel osmi birdie, jenže k nim přidal i tři bogey a double-bogey z desítky. Pět ran od lídra jsou také Robert MacIntyre, Matt Wallace a Hideki Matsuyama, který se oproti první rundě vylepšil o pět ran.

-6 Keegan Bradley, Lucas Herbert, Lee Hodges, Aaron Rai, Justin Thomas a Trevor Moore

-5 Tom Kim, Rory McIlroy, Justin Rose, Alex Noren a 2 další

Rory McIlroy se zřejmě znovu nedočká. Zatímco ostatní hvězdy ve druhém kole odepisovaly jednu ránu za druhou, McIlroy na čtyřparové dvanáctce přišel o dvě rány a nakonec dohrál pouze v paru. A to je před Moving day málo.

-4 Billy Horschel, Max Homa, Jason Day, Patrick Cantlay, Cameron Smith, Jordan Spieth, Shane Lowry a 5 dalších

-3 Luke Donald, Russell Henley, Patrick Reed, Will Zalatoris a 7 dalších

-2 Adam Hadwin, Tyrrell Hatton, Martin Kaymer, Rasmus Hojgaard, Thorbjorn Olesen, Gary Woodland, Cameron Young a 9 dalších

První hole-in-one ve Valhalle od roku 1996 zaznamenal Švéd Sebastian Söderberg. Eso na tříparové osmičce mu navíc pomohlo ke cutu.

-1 Corey Conners, Tommy Fleetwood, Dustin Johnson, Nicolai Hojgaard, Joaquin Niemann, Rickie Fowler a 5 dalších

CUT Matt Fitzpatrick, Ludvig Aberg, Jon Rahm, Akshay Bhatia, Adrian Meronk, Adam Schenk, Mackenzie Hughes, Sepp Straka, Sam Burns, Adam Scott, Wyndham Clark, Phil Mickelson, Francesco Molinari, Nick Dunlap, Michael Block, Cameron Davis, Tiger Woods, Pádraig Harrington a 58 dalších

Otázkou před dohráním kola zůstává, na jakém skóre bude nastaven cut. Jisté nicméně je, že mimo hru jsou Ludvig Aberg, Jon Rahm, Adrian Meronk, Sam Burns, Adam Scott, Phil Mickelson, Michael Block, Pádraig Harrington a také Tiger Woods.

Ten měl přímo děsivý start do druhého kola a po čtyřech jamkách už bylo jasno. Po paru z jedničky přišlo triple-bogey, následovalo bogey a další ztráta tří ran. V dalším průběhu zahrál ránu pod par Valhally, to už ale k pokračování v turnaji stačit nemohlo.

WD Benjamin Griffin, John Daly a K.-H. Lee