Forsterling potvrdila svou výjimečnou formu, obě české hráčky v páté desítce

Forsterling potvrdila svou výjimečnou formu, obě české hráčky v páté desítce

Německá golfistka Alexandra Forsterling zvládla na domácí půdě napínavé play-off a získala svůj čtvrtý titul za posledních osm měsíců. Obě české zástupkyně, tedy Sára Kousková a Kristýna Napoleaová, skončily v páté desítce celkového pořadí.


Alexandra Försterling má naprosto fantastickou formu, což potvrdila i na domácí scéně. Rakušanku Emmu Spitz porazila na druhé jamce play-off a za posledních osm měsíců získala na Ladies European Tour už svůj čtvrtý titul.

Čtyřiadvacetiletá Němka se svou stejně starou soupeřkou držela krok po celé finálové kolo. Spitz ale zaskórovala na šestnáctce a sedmnáctce a dostala se do samostatného čela.

Försterling ale potřetí v turnaji využila ke skórování osmnáctku a vynutila si play-off. První jamku obě zvládly za birdie, tu druhou, opět osmnáctku, už ale opanovala Němka. Opět zaskórovala a má tak první triumf z domácí půdy.

Českým hráčkám se ve finálovém kole příliš nedařilo. Kristýna Napoleaová ztratila tři rány a z červených čísel se dostala na celkový výsledek +2. A jelikož Sára Kousková jednu ránu upsala, taktéž jí s +2 patří dělená dvaačtyřicátá pozice.

Radost si na závěr turnaje udělala Jihoafričanka Cara Gorlei. Dělené devatenácté místo zapsala i díky esu ze tříparové jedenáctky. Gorlei tak navázala na Terezu Meleckou, která hole-in-one zaznamenala na tříparové pětce v rámci druhého kola.