Leaderboard PGA Championship 2024: Schauffele se dočkal! Má první major titul, DeChambeau s Hovlandem mu ale pořádně zatopili

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship 2024: Schauffele se dočkal! Má první major titul, DeChambeau s Hovlandem mu ale pořádně zatopili

Po olympijském zlatu a mnoha titulech z okruhu PGA Tour se Xander Schauffele konečně dočkal i prvního majoru. I když Valhalla nabídla v závěru pořádné drama. Skvěle totiž hráli také Bryson DeChambeau a Viktor Hovland. 


-21 Xander Schauffele

Xander Schauffele konečně získal svůj první major titul. Ve finálovém kole se znovu zaskvěl a díky pětašedesáti ranám (-6) ovládl PGA Championship o jednu ránu před Brysonem DeChambeauem.

Schauffele skóroval už na jedničce, na první devítce přidal další tři birdie, přesto po bogey z desítky vyklidil první místo.

Vzápětí ale připsal další dvě birdie v řadě a vrátil se na první pozici. Nynější světová dvojka hrála skvěle v poli a od třináctky poměrně na jistotu. Jelikož ale DeChambeau vyrovnal skóre -20, Schauffele potřeboval na poslední jamce birdie.

Lehké si to rozhodně neudělal. První ránu zatáhl až k bunkeru a musel stát v něm. Putt do birdie mu jamku „olízl“, nakonec v ní ale skončil.

-20 Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau v celém turnaji udělal jen tři chyby a je jednoznačně nejlepším zástupcem LIV Golf. Ve finálovém kole o moc lépe zahrát ani nemohl. Nasázel sedm birdie a to poslední mu dalo příležitost na play-off. DeChambeau se také rozehrával na drivingu, nakonec ale odešel poražený.

-18 Viktor Hovland

Daleko více zklamaný ale musí být Viktor Hovland. Nejlepší Evropan tvrdě útočil na svůj první major, na chvíli šel dokonce do samostatného vedení, ale na poslední jamce o možnost vyhrát přišel.

Špatně si přihrál, neproměnil putt do birdie a po trojputtu dokonce o ránu přišel. Třetí místo je pro Hovlanda velkou vzpruhou po nepovedeném startu nového roku, přesto určitě myslel výš.

-15 Thomas Detry a Collin Morikawa

Zklamaný zůstává i Collin Morikawa. Ten měl obrovské množství příležitostí, jediné birdie dne ale zahrál až na osmnáctce. K tomu přidal bogey na patnáctce a finále tak odehrál pouze v paru.

-14 Shane Lowry a Justin Rose

Shane Lowry nezopakoval svůj fantastický sobotní výkon, v neděli zahrál jen ránu pod par Valhally a musí se spokojit s dělenou šestou pozicí. Stejně dopadl i Justin Rose, který po sérii čtyř birdie z pěti jamek myslel určitě na lepší výsledek.

Posledních pět jamek se mu ale nepovedlo, na posledních dvou ztratil dvě rány a propadl se až mimo elitní pětici.

-13 Billy Horschel, Robert MacIntyre, Scottie Scheffler a Justin Thomas

Scottie Scheffler si vybral jediný slabší den, to přesto stačilo na to, aby na titul nemohl pomýšlet. Včera ale po úvodním bogey odehrál vynikající kolo, nasázel sedm birdie a protáhl se do TOP 10.

-12 Dean Burmester, Rory McIlroy, Alex Noren, Sahith Theegala a 2 další

Spokojen nakonec bude asi i Rory McIlroy. I on chyboval hned v úvodu, vzápětí se ale taktéž rozehrál k velice solidní rundě. Upsal čtyři rány a jen těsně mu unikla nejlepší desítka.

Další zklamání, tentokrát v podání Sahitha Theegaly. Ten po třetím kole reálně uvažoval o zisku prvního majoru, jenže po birdie z jedničky přišlo pět bogey a devět parů. V závěru sice dvě jamky využil, na lepší než dvanácté místo to ale nestačilo.

-11 Keegan Bradley, Tony Finau a 3 další

-10 Russell Henley a 2 další

-9 Tommy Fleetwood, Tom Kim, Brooks Koepka, Min Woo Lee a 5 dalších

-8 Max Homa, Hideki Matsuyama a 2 další

-7 Aaron Rai, Joaquin Niemann a 2 další

-6 Jason Day, Jordan Spieth, Matt Wallace, Dustin Johnson, Will Zalatoris a 5 další

-5 Patrick Cantlay, Thorbjorn Olesen, Patrick Reed, Erik van Rooyen a 3 další

-4 Talor Gooch, Adam Hadwin a Gary Woodland

-3 Rickie Fowler, Tyrrell Hatton, S.-H. Kim, Cameron Smith a Cameron Young

-2 Luke Donald, Rasmus Hojgaard, Nicolai Hojgaard a Sebastian Söderberg

-1 Braden Shattuck

even PAR Martin Kaymer a Alejandro Tosti

+2 Ryan Fox

+5 Stephan Jaeger

+6 Jeremy Wells

+9 Brendon Todd