Hra na lepší dvojku. Chci se ale přiblížit k olympiádě, říká Kousková před dalším turnajem LET

Sára Kousková
Hra na lepší dvojku. Chci se ale přiblížit k olympiádě, říká Kousková před dalším turnajem LET

Česká golfistka Sára Kousková se po dvoutýdenní turnajové pauze opět představila na okruhu Ladies European Tour. V Michendorfu na hřišti Golf and Country Club Seddiner See obsadila s výsledkem +2 dvaačtyřicáté místo. Turnaj ovládla domácí Němka Alexandra Forsterling (-12). Kousková tak zůstává stále suverénně nejlepší Češkou v celoročním žebříčku Order of Merit LET, když pouze jednou v letošní sezóně neprošla cutem do závěrečných kol.


„Ač to bude znít možná trochu zvláštně, jsem hodně spokojená s tím, jak jsem tady v Německu letos zahrála,“ svěřila se po dohrání nedělního kola česká golfistka. „Po téměř třech týdnech bez turnajového golfu jsem předváděla nadstandardní hru a k lepšímu výsledku mi chybělo málo. Vybrali jsme si solidní dávku smůly, zejména ve čtvrtek a v sobotu, ale s tím se nedá nic moc dělat. Někdy vám hřiště chyby odpustí, jindy dostanete ještě přiloženo a každá nepřesnost se na skóre výrazně projeví. Kdybych to měla shrnout, tak hra byla celkově tak na lepší dvojku, výsledek za tři.“

„Jsem určitě spokojená s hrou z týčka. Driver mě od začátku sezóny drží a věřím, že tomu tak bude i nadále. V pauze jsme s trenérem pracovali na drobných změnách při hře železy, které se začínají projevovat pozitivně i na hřišti, ale ještě musím trochu seřídit měřidla, aby rány měly konzistentní délku. O víkendu se nám dařilo už i lépe okolo greenu a na něm, takže mohu být spokojenější i v tomto ohledu,“ dodala ke své hře česká reprezentantka.

„Cut v Německu bereme, ale myslíme výš. Rádi bychom to dokázali hned příští týden na krásném hřišti v Evianu, kam se přesouváme v pondělí. Nebudeme hrát kvalifikaci na US Open, která se tady v Německu hraje zítra (v pondělí – pozn.), ale vyrazíme do dějiště dalšího turnaje LET, kde bychom se rádi opět přiblížili nejen účasti na OH, ale také kvalifikaci na některý z majorů, do kterého je možné se dostat jen skrz žebříček Order of Merit,“ podotkla Kousková k dalším plánům.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sára Kousková (@sara_kouskova)