Spilková se vyšvihla na páté místo, Melichové naopak finálové kolo ve Francii nevyšlo

Klára Spilková
Spilková se vyšvihla na páté místo, Melichové naopak finálové kolo ve Francii nevyšlo

Klára Davidson Spilková ve finálovém kole Jabra Ladies Open zazářila a posunula se až do elitní pětky. Z titulu se podle očekávání raduje Švýcarka Morgane Metraux, která tak slaví podruhé ve své kariéře. 


Klára Davidson Spilková přitom finálové kolo neodstartovala dobře a na úvodních dvou jamkách chybovala. Poté se ale rozjela, nasázela čtyři birdie a na devítce přidala dokonce eagle.

Díky tomu se s -3 posunula do elitní desítky. Po třech parech na druhé devítce přišla série šesti jamek bez paru. Nejprve Spilková na dvou jamkách ztratila, obě rány si ale následně vzala zpět. A po bogey na sedmnáctce zaskórovala na závěrečné jamce. Díky tomuto birdie se tak nakonec vyšvihla až na dělené páté místo.

Opačné pocity z finálové rundy má Jana Melichová. Ta taktéž odstartovala dvěma bogey, jenže po nich žádný skórovací ohňostroj nepřišel. Naopak. Na desítce a dvanáctce zahrála double-bogey a ztratila celkem šest ran. Spokojit se tak musí až s třiadvacátým místem, což po skvělím úvodním kole za úspěch rozhodně považovat nebude.

Sára Kousková přišla v neděli o další úder a celkový výsledek +5 jí stačil na 32. místo. Z triumfu se podle očekávání raduje švýcarská golfista Morgane Metraux. I přes tři chyby v úvodu dokázala zabrat a díky třem birdie od čtrnáctky do šestnáctky vyválčila druhý titul z Ladies European Tour ve své kariéře.