Ve třiceti letech náhle zemřel Grayson Murray

Ve třiceti letech náhle zemřel Grayson Murray

Kvůli nemoci Grayson Murray nedohrál druhé kolo Charles Schwab Challenge a z turnaje odstoupil. Komisař PGA Tour Jay Monahan před pár minutami ale oznámil, že americký golfista ve svých třiceti letech zemřel. 


O náhlém úmrtí třicetiletého amerického golfisty informoval v sobotu večer komisař PGA Tour Jay Monahan. "PGA Tour je rodina, a když ztratíte člena rodiny, už nikdy nejste stejní. Nemůžeme dělat nic jiného než truchlit nad Graysonem a modlit se za jeho blízké," napsal Monahan v oficiálním prohlášení.

"Oslovil jsem rodiče Graysona, abych vyjádřil naši nejhlubší soustrast. A během tohoto rozhovoru nás požádali, abychom v turnaji pokračovali. Byli skálopevně přesvědčeni, že by to Grayson chtěl. Bude to těžké, ale respektujeme jejich přání," dodal Monahan.

Na Charles Schwab Challenge absolvoval Grayson Murray povedené první kolo. V tom druhém ale pociťoval nevolnost a dvě jamky před koncem pátečního kola z turnaje kvůli nemoci odstoupil.

Třicetiletý Murray je dvojnásobným vítězem na PGA Tour. Před sedmi lety ovládl Barbasol Championship, druhý titul poté přidal letos na Sony Open in Hawaii, když v play-off porazil Keegana Bradleyho a Byeong-Hun Ana.

Během minulých měsíců hovořil Murray otevřeně o svých bojích s úzkostí a depresí. V lednu také přiznal, že vyhledal léčbu kvůli nadměrné konzumaci alkoholu.

"Grayson byl absolutně nejlepší. Byl to přemýšlivý a velkorysý šéf, ale ještě lepší to byl přítel. Opravdu by pro každého udělal cokoliv. Má tu nejlepší rodinu a mé srdce odešlo s ním. Bude nám všem hluboce chybět," vyjádřil se prostřednictvím GolfChannel.com jeho caddie Jay Green.