Mrůzka po kole za pětasedmdesát ran čeká v Německu boj o cut

DP World Tour
Mrůzka po kole za pětasedmdesát ran čeká v Německu boj o cut

Filip Mrůzek v tomto týdnu startuje na DP World Tour a po prvním kole European Open v německém Hamburku je se skóre +2 na dělené osmdesáté pozici. 


Na Green Eagle Golf Courses odehrál Filip Mrůzek své první kolo na DP World Tour od nepovedeného vystoupení na Albatrossu v loňském roce. Po třech parech na úvod připsal Mrůzek bogey na čtyřce a na šestce, po zásazích na čtyřparových jamkách sedm a třináct se ale vrátil na skóre, se kterým začínal.

Závěr se ale českému hráči příliš nepovedl, chyboval na patnáctce a šestnáctce a do druhého kola půjde se skóre +2. To aktuálně stačí na dělené 80. místo, někteří hráči ale úvodní rundu dohranou nemají.

European Open v německém Hamburku totiž kvůli nepřízni počasí začalo o tři hodiny později. Dohrávat se tedy bude zítra.

V čele je domácí Jannik De Bruyn, jenž nasázel jedenáct birdie a s -9 nedal ostatním šanci. Na druhé příčce se nachází Laurie Canter a Jack Davidson, ztrácí čtyři rány. Pod parem začaly i největší hvězdy, Eddie Pepperell, Nicolas Colsaerts a Rafa Cabrera-Bello.

V paru zatím hraje Bernd Wiesberger, ránu nad poté Jamie Donaldson. Mizerný start mají za sebou Dánové Rasmus Hojgaard (+7) a Soren Kjeldsen (+8), který v Hamburku hraje svůj 700. turnaj na DP World Tour v kariéře.