Melecká se Spilkovou si zahrají ve Švédsku finále, Kouskové scházela jediná rána

Klára Spilková
Melecká se Spilkovou si zahrají ve Švédsku finále, Kouskové scházela jediná rána

Tereza Melecká a Klára Davidson Spilková si v Allerum Golf Clubu zahrají finálové kolo. Na Dormy Open Helsingborg naopak končí Sára Kousková, Kristýna Napoleaová a Jana Melichová. Prvně jmenované scházel na nedělní rundu jediný úder. 


V čele Dormy Open Helsingborg setrvala Angličanka Cara Gainer, ke které se připojila po vynikající rundě za 66 rram (-6) indická golfistka Pranavi Urs, která má v letošním roce vynikající formu.

O dvě rány zpět je dalších šest golfistek včetně Nicole Broch Estrup z Dánska a Manon De Roey z Belgie. Českým hráčkám druhé kolo na hřišti Allerum Golf Club příliš nevyšlo a cutem prošly jen dvě.

Tereza Melecká zahrála dnes čtyři birdie, ale pětkrát chybovala. Se skóre even par tak do finále vystartuje z dělené 43. pozice. V paru dnes náročné hřiště obešla Klára Davidson Spilková.

Díky birdie z osmnáctky ale nakonec cutem prošla a zapíše body do žebříčku Order Of Merit. Jediný úder scházel Sáře Kouskové, v poli poražených se poté nacházejí Kristýna Napoleaová (+4) a Jana Melichová (+5).