Velké zlepšení na závěr. Melecké se Spilkovou jen těsně unikla elitní dvacítka

Klára Spilková
Velké zlepšení na závěr. Melecké se Spilkovou jen těsně unikla elitní dvacítka

Tereza Melecká i Klára Davidson Spilková skvěle zahrály finálové kolo Dormy Open Helsingborg, díky kterému se vyšvihly až na konečné dělené jednadvacáté místo. Z titulu se raduje francouzská golfistka Perrine Delacour. 


Tereza Melecká ve finálovém kole zaskórovala na pěti jamkách, jediné bogey si připsala na tříparové desítce a díky tomu se se skóre -4 vyšvihla na konečné dělené jednadvacáté místo.

Stejný výsledek rozhodně potěšil i Kláru Davidson Spilkovou. Ta přitom nezačala dobře a po obligátní chybce na tříparové trojce byla až na konci šesté desítky celkového pořadí.

Jenže následně se rozehrála ke skvělému výkonu. Od čtvrté jamky nasázela sedm birdie, zapsala už jen jedno bogey a s -4 se dostala na úroveň Melecké. Obě české hráčky tak získaly přes 4 tisíce euro a zapsaly důležité body do žebříčku Order of Merit.

Z celkového vítězství se raduje francouzská golfistka Perrine Delacour, jež slaví první triumf ve své kariéře. V play-off přehrála Němku Helen Briem, které nepomohly ani čtyři zásahy z posledních čtyř jamek.