MacIntyre po boku svého otce získal premiérový titul na PGA Tour

PGA TOUR
MacIntyre po boku svého otce získal premiérový titul na PGA Tour

Skotský golfista Robert MacIntyre se dočkal svého prvního titulu na okruhu PGA Tour. Uspěl na Canadian Open, kde ustál i závěrečný tlak Bena Griffina. 


44 startů čekal a přitom stačilo jediné - dostat ke svému bagu otce Dougieho. Fifer Mike Thomson, Greg Milne nebo Mike Burrow. Ani jeden z těchto kedíků úspěšný se skotským golfistou na PGA Tour nebyl.

S otcem Dougiem se ale Robert MacIntyre konečně dočkal. Ovládl Canadian Open a slaví první titul na PGA Tour. Ve finálové rundě ustál počáteční tlak několika golfistů. Skvěle začal MacKenzie Hughes a po třech birdie na úvodních čtyřech jamkách se dokonce dostal do děleného vedení.

Podobně na tom byl i Rory McIlroy, který z prvních šesti jamek proměnil v birdie hned čtyři a tlačil na Skota. V dalším průběhu přidal už ale jen dvě birdie a musí se spokojit s děleným čtvrtým místem.

Parádní finále odehrál také Victor Perez, po šesti birdie bude se třetím místem spokojen. V závěru na MacIntyrea tlačil také Ben Griffin. V birdie proměnil patnáctku, šestnáctku i sedmnáctku, přesto mu rána scházela.

Robert MacIntyre začal chybou, na dvanáctce a třináctce zahrál taktéž bogey. K tomu přidal "jen" pět birdie a prožil nejhorší den na Canadian Open. Přesto mu to k premiérovému triumfu mezi elitou stačilo.