Hrubý zdatně usiloval o senzační účast na U.S. Open. Kvalifikací ale nakonec neprošel

Hrubý zdatně usiloval o senzační účast na U.S. Open. Kvalifikací ale nakonec neprošel

Český amatérský golfista Petr Hrubý má za sebou dvě kola kvalifikačního turnaje o U.S. Open. Na hřišti Lake Merced Golf Club v Daly City si nevedl vůbec zle, se skóre -4 dělil patnáctou pozici. Pár ran mu ale k senzační účasti na majoru chybělo.


 

Petr Hrubý obsadil v pořadí PGA Tour University skvělé jednadvacáté místo a tím si zajistil plnou kartu na PGA Tour Americas. Turnaje na této Tour bude hrát od června do září právě v zámoří.

V létě by si chtěl ale také odskočit do své domoviny. "Mám v plánu odehrát všechny turnaje PGA Tour Americas. Snad jen s jedinou výjimkou, a tou je turnaj, který koliduje s termínem D+D Real Czech Masters na Oaksu. Když tu možnost dostanu, tak bych si před českým publikem rád zahrál," řekl před startem kvalifikace na U.S. Open Hrubý.

Ještě před startem PGA Tour Americas se ale pokusil o senzaci. Jako první český hráč v historii se chtěl dostat na major turnaj, konkrétně na U.S. Open.

"Jelikož jsem v TOP 50 v amatérském světovém golfovém žebříčku, využil jsem výhody a přeskočil jeden kvalifikační krok. Nyní stačí zahrát dobrých 36 jamek za jeden den a může se zúčastnit U.S. Open. Byl bych prvním Čechem, který si zahraje na jednom z major sezony," dodal Hrubý.

A na Lake Merced Golf Club v Daly City v Kalifornii si nevedl zle. Po úvodním kole za +1 zabral a zlepšil se o plných šest úderů. Své skóre tak dostal na -4, což ale k pozvánce na U.S. Open nestačilo.

Ze čtyřiaosmdesáti hráčů se kvalifikovali jen čtyři - konkrétně David Puig, amatér Omar Morales a Američané John Chin a Charles Reiter. Petr Hrubý obsadil patnáctou pozici a pro letošní rok se tak jeho velký sen odkládá.