Kouskové s Napoleaovou turnaj ve Švédsku nevyšel

Sára Kousková
Kouskové s Napoleaovou turnaj ve Švédsku nevyšel

Sára Kousková a Kristýna Napoleaová mají po dvou kolech společného turnaje DP World Tour a Ladies European Tour dohráno. Mezi muží dominuje domácí Sebastian Söderberg, ženám vládne Linn Grant. 


Ačkoliv se českým hráčkám druhé kolo Scandinavian Mixed povedlo o poznání lépe než to první, na cut to tentokrát nestačilo. Sára Kousková se zlepšila o šest ran, hřiště Vasatorps Golfklubb obešla v paru, ale s +6 na víkend pomýšlet nemohla.

Kristýna Napoleaová druhou rundu odstartovala eaglem a vzápětí přidala birdie. Nakonec se zlepšila hned o devět úderů, ani rána pod par jí ale dnes ke cutu nepomohla.

Švédové doma naprosto dominují. V mužské části drtí svou konkurenci Sebastian Söderberg s -15. Ve dvou rundách neudělal jedinou chybu a k jedenácti birdie přidal i dva eagly. Tři rány na něj ztrácí Scott Jamieson, čtyři poté Julien Guerrier.

Na dělené čtvrté pozici se nachází další dva Švédové, Jens Dantorp a Jesper Svensson. A -9 má na svém účtu i nejlepší žena, taktéž domácí Linn Grant. K tomu přidejme fakt, že Ellinor Sudow na tříparové čtrnáctce trefila hole-in-one. Ani to jí ale ke cutu nepomohlo.