Scheffler napodobil Woodse a před U.S. Open ovládl další prestižní turnaj

PGA TOUR
Scheffler napodobil Woodse a před U.S. Open ovládl další prestižní turnaj

Nejdominantnější postavou světového golfu je aktuálně jednoznačně Scottie Scheffler. Světová jednička triumfovala i na Memorialu a před třetím majorem sezony je nadále v naprosto fantastické formě. 


Hřiště Muirfield Village ukázalo svou náročnost právě ve finálovém kole. Scottie Scheffler, který pravidelně hraje pod parem prakticky jakéhokoliv hřiště, zahrál v závěrečné rundě o sedm ran horší skóre než na úvod.

Zapsal jediné birdie, přidal tři chyby a docela trnul. O vítězství se ale nakonec připravit nenechal. Chybovali totiž i ostatní. Adam Hadwin po skvělých první sedmi jamkách zahrál v dalším průběhu pět bogey a ze hry o titul se "odstřelil".

Podobně dopadl i Rakušan Sepp Straka, jenž poztrácel dokonce čtyři rány, přesto udržel alespoň TOP 5. Zhoršující se tendenci nabral Rory McIlroy. O víkendu ztratil celkem pět úderů a s děleným patnáctým místem asi spokojen nebude.

Největším soupeřem byl světové jedničce nakonec Collin Morikawa. Ve finále upsal jeden úder a na osmnáctku šel s nadějí na play-off. Po skvělé přihrávce z roughu navíc vytvořil na Schefflera tlak, ten jej ale ustál.

Na závěrečné jamce uhrál par a může se radovat z dalšího velkého titulu. V jedné sezoně ovládl The Players, Masters i Memorial. To dokázal jediný hráč v golfové historii, a konkrétně Tiger Woods. Před U.S. Open je tak favorit na třetí major sezony poměrně jasný.