Woods na úvodní jamce U.S. Open skóroval, zítra jej ale čeká boj o cut

Tiger Woods
Woods na úvodní jamce U.S. Open skóroval, zítra jej ale čeká boj o cut

Tiger Woods má za sebou úvodní kolo 124. U.S. Open. Nezačal zle a po šesti jamkách byl v červených číslech. Poté ale legendární Američan zakusil náročnost hřiště v Pinehurst Resortu.


Náročné hřiště Pinehurst Resort & C.C. No. 2 si vybírá svou daň. Phil Mickelson kariérní grandslam s největší pravděpodobností neuzavře, nasázel devět ran nad par a je až ve druhé stovce leaderboardu.

A zatímco zástupce LIV Golf zaznamenal devět bogey, Tiger Woods začal ihned berdíkem na desítce. Následně své skóre udržel ještě na pěti jamkách v řadě a držel se mezi patnácti golfisty, kteří hráli pod parem.

První devítku zakončil sérií bogey-bogey-par, přesto šel na druhou část hřiště se solidním skóre +1. Od jedničky do čtyřky ale přišel o další tři rány a propadl se až do osmé desítky leaderboardu. Druhé birdie dne trefil na dalším pětiparu, tentokrát pětce.

Na osmičce ale o další ránu přišel a daleko ke ztrátě neměl ani na závěrečné devítce, kde si ale parádně přihrál a par zachránil. Skóre +4 znamená aktuálně dělené 78. místo, jisté ale je, že se pořadí ještě bude měnit.

Woods byl v prvním kole vynikající na týčku. Trefil dvanáct ze čtrnácti fairwayí a průměrný drive měřil 317,5 yardu. Druhé rány a hra na greenech už ale ideální nebyla. Woods trefil jen polovinu greenů v regulaci a na koli potřeboval celkem 32 puttů. V tomto ohledu mezi nejlepší rozhodně nepatřil.