Kaskáda Golf Challenge: Nejlepší z Čechů na úvod Zach, pod parem také dva amatéři

Kaskáda Golf Challenge: Nejlepší z Čechů na úvod Zach, pod parem také dva amatéři

Na Kaskádě odstartovala dnes Challenge Tour a českým zástupcům se dařilo poměrně solidně. Nejlépe začal Šimon Zach, jenž s -4 dělí dvacátou příčku. Pod parem zahráli i dva amatéři, Ondřej Šustek a Timotej Formánek.


Na úvod Kaskáda Golf Challenge vyrovnal rekord hřiště Portugalec Tomas Melo Gouveia, který nasázel osm birdie, přidal jeden eagle a s -10 se dostal do čela o dvě rány před dalšími dvěma hráči.

Z největších hvězd začali nejlépe Alexander Levy a Marc Warren (oba -6) či Dán Lucas Bjerregaard, jenž zaostává o další ránu. Českým zástupcům vládl Šimon Zach. Na Kaskádě udělal jedinou chybku, nastřádal pět birdie a po první rundě dělí dvacátou pozici.

Skvělý start si připsali také dva amatéři, teprve šestnáctiletý Ondřej Šustek a jen o tři roky starší Timotej Formánek. Šustek podobně jako Zach nastřílel pět birdie, udělal ale také o dvě chyby více. Formánek zapsal birdie na jedničce, desítce, dvanáctce a závěrečné osmnáctce, chyboval naopak na dvojce, osmičce a jedenáctce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D+D REAL CZECH MASTERS (@czechmastersofficial)

V paru i přes skvělý začátek úvodní devítky (dvě birdie na desítce a jedenáctce) a také přes eagle z jedničky zahrál Jan Cafourek, podobně úvodní rundu zakončil také Maximilián Jelínek. Do druhého kola tak vystartují z dělené 72. pozice a čeká je boj o cut.

Vyhráno nemají ani další čeští zástupci. Louis Klein a Aleš Kořínek ztratili jednu ránu nad par, Jan Šustek a Matouš Zach dvě a Matěj Bača s Filipem Mrůzkem dokonce tři. Posledně jmenovaný zaskóroval jen jednou a zítra se bude muset vyvarovat jakýchkoliv chyb.

Už po prvním kole jsou prakticky ze hry Matyáš Zapletal, který zahrál na čtyřparové dvojce jedenáct, a také dva slovenští golfisté, Sebastian Vida a Matěj Babic, jenž na šesti jamkách ztratil hned sedmnáct ran. Ze slovenských hráčů tak má na cut šanci pouze Tadeáš Teťák, který s dvojicí Šustek - Zach dělí 114. místo s dvěma ranami nad par Kaskády.

Ránu dne zahrál zcela jistě Fin Tapio Pulkkanen, který na tříparové osmičce trefil hole-in-one. I díky němu hraje po první rundě za -3 (dělená třicátá pozice).