McIlroy nadělil světové jedničce osm ran. Scheffler se nyní bude modlit za víkend

PGA TOUR
McIlroy nadělil světové jedničce osm ran. Scheffler se nyní bude modlit za víkend

Nejsilnější flight U.S. Open má za sebou obě kola. I přes polevení v dnešní rundě je Rory McIlroy ve hře o titul a v desítce se drží i Xander Schauffele. To světová jednička se bude modlit, aby si zahrála i o víkendu.



Rory McIlroy na úvod U.S. Open zahrál čisté kolo a s pěti birdie se společně s Patrickem Cantlayem dostal do děleného vedení. Dnes startoval Severní Ir mezi prvními a do ideálu měla jeho runda poměrně daleko.

Zaskóroval jen jednou, udělal tři chyby a mírně se propadl. Aktuálně je dělený pátý, je ale zřejmé, že i tak bude o víkendu bojovat o titul. Nadlidský výkon předvedl včera jeho parťák ve flightu Xander Schauffele.

Vítěz PGA Championship vytěžil z minima maximum. Ačkoliv se mu prakticky nic nedařilo, dokázal uhrát par. A dnes i přes double-bogey z pětiparové pětky a dvě chyby hned ze startu dokázal jednu ránu upsat. Momentálně dělí desátou pozici a i on je ve hře o prvenství.

Daleko za očekáváním zůstal ten nejhvězdnější, tedy Scottie Scheffler. Světové jedničce se příliš nepovedl už včerejšek, podobně jako Schauffele se ale vyvaroval velkých chyb a došel hřiště v Pinehurst Resortu za +1.

Dnes ale hlavní favorit ani jednou neskóroval, na pětce taktéž přišel o dvě rány a po dvou kolech hraje za +5. Toto skóre před startem odpoledních flightů stačí až na dělené 88. místo, což by znamenalo konec už před víkendem. Náročnost hřiště je ale značná, a tak zbývá Schefflerovi se jen modlit.