Kousková začala v Itálii skvěle, Spilková bude muset dotahovat

Sára Kousková
Kousková začala v Itálii skvěle, Spilková bude muset dotahovat

Vynikající úvodní kolo na Ladies Italian Open má za sebou Sára Kousková, která upsala čtyři údery a je na samostatné páté příčce. V opačné pozici se nachází Klára Davidson Spilková, která bude muset zabojovat o cut.


Všechny tři české hráčky vystartovaly na hřišti Golf Nazionale v San Martinu z desítky. Klára Davidson Spilková hned na třetí jamce přišla o dvě rány a poprvé zaskórovala až na devítce.

V kole nakonec skórovala třikrát, kromě zmíněného double-bogey ale zapsala také pět bogey a s +4 bude zítra bojovat o cut. Aktuálně je až na děleném 89. místě. Podstatně lépe je na tom Tereza Melecká.

Ta taktéž zaskórovala na devítce, kde se vrátila na skóre even par. Úvod druhé devítky jí sice po třech bogey z šesti jamek nevyšel, v závěru ale dvěma birdie vylepšila svou pozici. Po prvním kole Melecké patří dělené 41. místo.

Nejlepší start z českých hráček má za sebou Sára Kousková. I aktuálně nejlepší česká hráčka Order of Merit skórovala na devítce, to už byla na skóre -3. Po birdie na jedničce a sedmičce se dokonce posunula jen ránu za vedoucí trio, na poslední jamce ale o jednu ránu přišla.

Přesto půjde do druhého kola ze samostatné páté pozice. S -6 vedou Švýcarka Tiffany Arafi, Španělka Fatima Fernandez Cano a Australanka Kirsten Rudgeley.