Zach si na Kaskádě zahraje i o víkendu. Pro další české golfisty turnaj Challenge Tour skončil

Zach si na Kaskádě zahraje i o víkendu. Pro další české golfisty turnaj Challenge Tour skončil

O víkendu se na Kaskádě z českých hráčů představí pouze Šimon Zach, který se cutem protáhl přesně na ránu. Stejně tak Tadeáš Teťák, který bude zastupovat slovenské barvy. Pro další domácí golfisty turnaj Kaskáda Golf Challenge končí předčasně. 


Šimon Zach do druhého kola Kaskáda Golf Challenge neodstartoval příliš dobře. Na úvodní devítce ani jednou nezaskóroval, tři rány ztratil a dostal se do potíží. Po eaglu na jedničce a birdie na trojce se zdálo, že je zpět v sedle.

Na pětce ale přišlo bogey a na následující jamce číslo šest přišel dokonce o tři údery. Na závěrečných třech jamkách tak ke cutu potřeboval minimálně dva zásahy. A to se mu povedlo.

Šimon Zach si tak o víkendu zahraje, jako jediný český zástupce. Ze slovenských golfistů je na stejné úrovni Tadeáš Teťák, jenž se zlepšil o šest ran a díky birdie z osmnáctky na poslední chvíli také proklouzl do závěrečných kol.

Na even PAR se dostali Timotej Formánek, Maximilián Jelínek a Filip Mrůzek, o dvě rány to ale na pokračování nestačilo. Sedmnáctiletý Ondřej Šustek po skvostné první rundě ztratil dnes tři rány a s +1 taktéž končí.

Zklamaný je určitě také Jan Cafourek či Aleš Kořínek, který v obou kolech zahrál jednu ránu nad par Kaskády. Velký talent Louis Klein ztratil celkem šest ran a ani on pokračovat nebude. V poli poražených poté ksončili Matyáš Zapletal a slovenské duo Sebastian Vida - Matěj Babič. 

V čele turnaje je Němec Jannik De Bruyn (-13), Portugalec Tomas Melo Gouveia své rekordní kolo nezopakoval, zaskóroval jen jednou a propadl se na sedmou pozici se ztrátou pěti ran na lídra.