Kouskové se v Itálii nevydařil závěr druhého kola, Spilková má dohráno

Kouskové se v Itálii nevydařil závěr druhého kola, Spilková má dohráno

Sára Kousková v průběhu druhého kola přišla o čtyři údery a do finálového kola vystartuje z dělené sedmadvacáté pozice. Cutem prošla také Tereza Melecká, dohráno naopak má Klára Davidson Spilková. 


Pokud by Sára Kousková zůstala na svém, dělila by po dvou kolech Ladies Italian Open sedmé místo. Jenže své skóre si Kousková začala kazit už v úvodu, kdy na prvních dvou jamkách chybovala.

Obě rány si dokázala vzít po těžkém boji zpět, skórovala na pětiparové sedmičce a následně na tříparové dvanáctce. Od té chvíle už ovšem Kousková nedokázala zaskórovat. Místo toho v závěru vyrobila čtyři bogey a do finálového kola půjde až z děleného sedmadvacátého místa.

Tereza Melecká taktéž odstartovala chybkou a nakonec se oproti prvnímu kolu zhoršila o jednu ránu. S +3 se ale do nedělního finále protáhla, aktuálně jí tento výsledek stačí na 54. pozici.

To Klára Davidson Spilková dohrála. Po birdie na trojce a čtyřce si sice dala šanci, následně ale tři rány ztratila a na poslední jamce kola i turnaje už jen završila dnešní par. Skóre +4 ale o jedinou ránu na neděli nestačilo.

V čele turnaje je Angličanka Amy Taylor (-7), druhá Švýcarka Tiffany Arafi ztrácí jedinou ránu a další čtyři golfistky jsou na děleném třetím místě se ztrátou dvou ran. Nejlepší domácí hráčkou je nadále Francesca Fiorellini (-1).