Leaderboard U.S. Open 2024: DeChambeau se přiblížil k druhému major titulu, McIlroy se souboji s Cantlayem tentokrát nevyhne

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open 2024: DeChambeau se přiblížil k druhému major titulu, McIlroy se souboji s Cantlayem tentokrát nevyhne

Bryson DeChambeau i přes potíže s kyčlí zaútočil a do finálového kola U.S. Open půjde s náskokem tří ran. Druhé místo dělí Rory McIlroy, který se ale v závěru odstřelil z možnosti zahrát si v posledním flightu a čeká na něj Patrick Cantlay. 


-7 Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau skvěle pálil z týčka, měl vynikající krátkou hru a velmi dobře puttoval. Jedinou výraznější chybu udělal až na šestnáctce, kde přišel o dvě rány. Před touto jamkou měl náskok už dokonce čtyř ran, do finále ale půjde s -7 a náskokem tří úderů.

Otázkou zůstává jeho zdravotní stav. V průběhu kola si stěžoval na bolesti v oblasti kyčle a fyzioterapeut jej před odpalištěm jedné z jamek musel trochu protáhnout. Na jeho pohybu každopádně nic znát nebylo.

-4 Patrick Cantlay, Rory McIlroy a Mathieu Pavon

S vítězem U.S. Open z roku 2020 půjde v závěrečném flightu Mathieu Pavon. Ten odstartoval skvěle a na úvodní devítce zahrál tři birdie. Na té druhé už zaskórovat nedokázal, přesto po dvou bogey je plnohodnotně ve hře o první velký titul.

Nejblíže měl k DeChambeauovi dlouho Rory McIlroy. Po birdie ze čtrnáctky šel dokonce na -6, v závěru ale na dvou tříparech ztratil po ráně a dočkal se nečeho, co zřejmě nechtěl.

V předposledním flightu na něj čeká Patrick Cantlay, který je znám svou pomalou hrou. A všichni si jistě dobře pamatují na jejich vzájemnou rozepři během loňského Ryder Cupu.

-2 Ludvig Aberg a Hideki Matsuyama

Další solidní kolo má za sebou Hideki Matsuyama. Tentokrát obešel Pinehurst No. 2 v paru a na vedoucího hráče ztrácí jen pět ran. K japonskému golfistovi se připojil i Ludvig Aberg, kterému se Moving day vůbec nepovedlo. Na čtyřparové třináctce se protrápil k triple-bogey a právě tři rány nakonec v kole ztratil.

-1 Tony Finau a Tyrrell Hatton

Zřejmě nejhorší nápad a následně i ránu vytáhl Tony Finau. Po bogey ze dvanáctky neměl jednoduchou pozici i na třináctce, kde mu míček podobně jako Abergovi sjel mimo green. Finau se jej ale rozhodl puttovat, což nemohlo dopadnout dobře. Výsledkem bylo taktéž triple-bogey. 

Ke skvělému kolu měl nakročeno Tyrrell Hatton, po eaglu z pětky šel dokonce na -4. Jenže od té doby už se zástupci LIV Golf nedařilo, přidal tři bogey, párkrát si zanadával a dnes jej čeká flight právě s Finauem. 

even PAR Corey Conners, Tom Kim a Collin Morikawa

Collin Morikawa využil dobrého dopoledního počasí, nasázel čtyři birdie a zaznamenal jednoznačně nejlepší kolo dne. Američan se tak propracoval na dělené deváté místo a teoreticky může zabojovat o své třetí vítězství na majoru. 

+1 Sergio García, Aaron Rai, Xander Schauffele a Taylor Pendrith

+2 Akshay Bhatia, Thomas Detry, Russell Henley a Davis Thompson

+3 Sam Burns, Brian Harman a 3 další

+4 Billy Horschel, Min Woo Lee a 5 dalších

+5 Wyndham Clark, Tommy Fleetwood, Nicolai Hojgaard, Shane Lowry, Cameron Smith a 5 dalších

+6 Daniel Berger, Keegan Bradley, Brooks Koepka, Scottie Scheffler a Tom McKibbin

Titul naopak tentokrát s největší pravděpodobností nezíská světová jednička Scottie Scheffler. Vítěz Memorialu z minulého týdne zaskóroval jen dvakrát a poprvé v kariéře se musí srovnávat s faktem, že zapsal čtyři kola v řadě nad par hřiště.

Po závěrečné rundě na Memorialu hrál nad parem i ve všech třech kolech na U.S. Open. Aktuálně dělí až 42. pozici a do finále půjde už dvacet minut po šestnácté hodině po boku Severního Ira Toma McKibbina. 

+7 Harris English, Jordan Spieth, Sahith Theegala a 4 další

+8 Matt Kuchar, Adam Scott a 2 další

+9 Brendon Todd a 2 další

+10 Martin Kaymer, Sepp Straka, Cameron Young a Greyson Sigg

+11 Dean Burmester, Ryan Fox a Ben Kohles

+12 Austin Eckroat a Francesco Molinari

+13 Brandon Wu a Jackson Suber

+14 Matt Fitzpatrick, S.-H. Kim a Gunnar Broin