Nejnáročnější den kariéry. McIlroy se po krachu na U.S. Open odhlásil z Travelers Championship

Nejnáročnější den kariéry. McIlroy se po krachu na U.S. Open odhlásil z Travelers Championship

Čtyři jamky, které Roryho McIlroye budou trápit nejspíše až do konce kariéry. Severní Ir promrhal obrovskou příležitost získat po deseti letech major titul a od golfu si nyní odpočine.


Spojené státy americké už ne. Rory McIlroy si po krachu na U.S. Open odpočine, dnes to uvedl ve svém prohlášení na sociálních sítích. Startovat hodlá až na Genesis Scottish Open a následně na The Open v Royal Troon.

"Byl to těžký, pravděpodobně ten nejnáročnější den, jaký jsem za sedmnáct let v profesionálním golfu zažil," napsal si na sociální sítě Severní Ir, který po posledním kole na U.S. Open s novináři nehovořil a z Pinehurstu okamžitě po skončení turnaje odjel.

"Když přemýšlím a reflektuji uplynulý týden, budu litovat několika věcí, nejvíce samozřejmě dvou minutých puttů na šestnáctce a osmnáctce," podotkl McIlroy. Právě ty jej stály úspěch na majoru po dlouhých deseti letech.

"Bryson je zasloužený šampion a je to přesně to, co profesionální golf nyní potřebuje," poblahopřál na dálku zástupci LIV Golf. "Musím se dívat na ta pozitiva, která musí před negativy převážit. Jak jsem řekl na začátku turnaje, jsem výhře na majoru nejblíž, co jsem kdy byl."

"Nyní si pár týdnů odpočinu a postavím se zpět na nohy. Budu obhajovat na Genesis Scottish Open a pak mě čeká The Open na Royal Troon. Vidíme se ve Skotsku," uzavřel McIlroy.