Zuska se v Pléneuf protrápil úvodním kolem turnaje Challenge Tour

Jiří Zuska
Zuska se v Pléneuf protrápil úvodním kolem turnaje Challenge Tour

Jiří Zuska se po téměř dvou měsících vrátil na Challenge Tour. V Bretani se mu ale první kolo vůbec nepovedlo a zítra bude na účast ve víkendových kolech potřebovat prakticky jen zázrak. 


Pětadvacetiletý český golfista naposledy startoval v úvodu května ve Španělsku, kde ale cutem neprošel. Na Kaskádu pozvánku nedostal, v Bretani už ale nechybí. Přesto se zdá, že jej zítra čeká na turnaji poslední kolo.

Hřiště Golf Bluegreen de Pléneuf Val André mu příliš nesedlo. Dokázal sice skórovat na dvou tříparech číslo třináct a patnáct, kromě toho ale vyrobil hned čtyři bogey, dvě double-bogey a jedno triple-bogey, které zapsal na čtyřparové čtrnáctce.

Celkem tak poztrácel devět ran, což aktuálně znamená až dělené 147. místo. Horších už je jen pět hráčů včetně například Paula Dunne, vítěze British Open z roku 2017. 

Čelo je pro jediného českého zástupce na turnaji vzdáleno patnáct úderů. Vede dvojice Rupert Kaminski - John Parry. Na cut aktuálně Jiří Zuska ztrácí osm ran. Do druhého kola vstoupí rodák z Kounova v 15 hodin.