Teták vstoupil skvěle do turnaje Challenge Tour ve Francii, senzačně vede Španěl Vidal

Teták vstoupil skvěle do turnaje Challenge Tour ve Francii, senzačně vede Španěl Vidal

Nečekaným lídrem turnaje Le Vaudreuil Golf Challenge je až 949. hráč světa Quim Vidal. Skvěle v Normandii odstartoval také slovenský golfista Tadeáš Teťák, jenž dělí devátou pozici. 


Quim Vidal, který na posledních dvou akcích včetně Kaskády neprošel cutem, v Normandii senzačně vede. Nasázel sedm birdie, po bogey ze sedmnáctky přidal eagle na osmnáctce a nastavil tak úvodní laťku na -8.

Skvěle odstartovaly i hlavní hvězdy turnaje Le Vaudreuil Golf Challenge. Wil Besseling je na skóre -6 dělený třetí, Wilco Nienaber je o ránu zpět na páté pozici a Francouz Benjamin Hebert zapsal 70 ran (-2), což stačí na dvaadvacátou příčku.

Turnaje se v malé francouzské vesničce čeští golfisté neúčastní, ve hře je ale slovenský zástupce Tadeáš Teťák. A po prvním kole je na fantastické deváté příčce. Teťák zaskóroval hned na jedničce.

Následovaly bogey na jamkách třináct a patnáct, po eaglu na pětiparové osmnáctce ale přišla bezchybná druhá devítka. Po čtyřech parech zapsal Teťák birdie na pětce a šestce a vše dokončil na čtyřparové devítce, kde byl znovu úspěšný. Skóre -4 jej tak posunulo až do elitní desítky. Do zítřejšího kola poté čtyřiadvacetiletý golfista vystartuje o půl desáté.