García si na The Open nezahraje. Být na stopkách mi nepomohlo. Od rozhodčích to bylo nešťastné, tvrdí

García si na The Open nezahraje. Být na stopkách mi nepomohlo. Od rozhodčích to bylo nešťastné, tvrdí

Sergio García si na Royal Troon 152. The Open nezahraje. Ve finálové kvalifikaci ve West Lancashire mu chyběly dvě rány. Po neúspěchu si postěžoval na fanoušky i rozhodčí, kteří dali jeho flight pod stopky.


Účast na The Open si vybojovali Angličané Matthew Dodd-Berry, Sam Horsfield a Daniel Brown, čtvrtým úspěšným je poté Japonec Masahiro Kawamura.

Na 152. The Open naopak neprošli Carlos Ortiz, Marcus Armitage či Sergio García. Ten za dvě kola na West Lancashire zahrál tři rány pod par hřiště, další dvě mu ale ke zdárnému zvládnutí kvalifikace scházely.

Na čtyřiačtyřicetiletého Španěla se přišla podívat více než tisícovka diváků. A právě nečekané davy fanoušků způsobily problémy. García byl podle zpráv z hřiště nespokojený s nedostatkem kontroly diváků, a to i přesto, že pro druhé kolo se počet maršálů zvýšil na patnáct.

"Je to velmi jednoduché. Když vás sleduje dva tisíce fanoušků bez provazů, je to těžké. Maršálové se snažili odvést co nejlepší práci, ale samozřejmě jsme museli před každým odpalištěm zastavit na dvě, tři minuty, aby mohli diváci projít. A pokud jsme je nechtěli trefit, jinak to nešlo. Rozhodčí to ale nevzali v úvahu, dali nás pod stopky a to bylo nešťastně," řekl pro Bena Parsonse z Bunkeredu.

"Donutilo nás to spěchat. A v den jako dnes, kdy byly podmínky složité a čas potřebujete více než kdy jindy, to rozhodně nepomůže. Kvůli tomu jsem udělal pár bogey, které mě mohly stát účast na The Open," dodal kriticky García.