Pětice Češek po prvním kole Aramco Team Series v Hertfordshire nad parem hřiště, nejlépe začaly Kousková a Melecká

Pětice Češek po prvním kole Aramco Team Series v Hertfordshire nad parem hřiště, nejlépe začaly Kousková a Melecká

Nepovedený úvod za sebou má pětice českých hráček na turnaji Aramco Team Series London na hřišti Centurion Club v Hertfordshire. Ke cutu mají nejblíže Sára Kousková a Tereza Melecká, které s dvěma ranami nad par dělí 49. místo. 


Dvaatřicátá hráčka světa Leona Maguire se na blížící se třetí major sezony naladila v úvodu turnaje Aramco Team Series London skvěle. Nasázela sedm birdie, v Centurion Clubu nechybovala a vede.

Ránu ztrácí Rakušanka Sarah Schober, další golfistky už mají ztrátu minimálně tří ran. Na vrcholu leaderboardu bohužel ale nenajdeme žádnou z pěti českých hráček. Ke cutu mají nejblíže Sára Kousková a Tereza Melecká. 

Kousková po bogey na dvojce zaskórovala na pětiparové šestce a první devítku obešla v paru. Po triple-bogey z jedenáctky a další chybce z dvanáctky to ideálně rozhodně nevypadalo. Díky eaglu ze závěrečné jamky se ale dostala na výsledek +2.

Ten stačí na dělené devětačtyřicátou pozici. Stejně je na tom také Melecká, jež dvakrát zaskórovala, ale ke dvěma bogey přidala i double-bogey z tříparové čtrnáctky. Naprosto šílený úvod potkal Kláru Davidson Spilkovou.

Po bogey ze trojky přišla série šesti jamek se třemi pary a třemi double-bogey. Na druhé devítce se ale nejlepší česká hráčka rozehrála ke skvělému výkonu, čtyřikrát zaskórovala a dostala se alespoň na dělené 63. místo.

Jana Melichová odstartovala turnaj třemi bogey a dobře nebude vzpomínat i na samotný závěr. Na pětiparové osmnáctce nenapodobila Kouskovou, zapsala triple-bogey a zítra bude muset výrazně zabojovat.

Téměř mimo hru je poté Kristýna Napoleaová. Dvě bogey a dvě birdie by určitě problém nebyly. Jenže na čtyřparových jamkách tři a sedm a pětiparové jamce číslo patnáct přišla Napoleaová pokaždé o tři rány a skóre +9 ji řadí až na dělenou 104. pozici.