513 a dost. Langer se doma loučí s DP World Tour, začal více než solidně

DP World Tour
513 a dost. Langer se doma loučí s DP World Tour, začal více než solidně

Po boku Marcela Siema a Martina Kaymera se s kariérou na DP World Tour loučí německá legenda Bernhard Langer. Pravidelný účastník PGA Tour Champions navíc na BMW International Open nezačal vůbec zle. 


4. října roku 1980 ovládl Dunlop Masters a získal svůj první titul na European Tour. O pět let později se radoval na Masters a za dalších osm let si v Augustě bral další sako.

Poslední, dvaačtyřicátý titul, si Langer připsal ve Španělsku, v roce 2002 si s Colinem Montgomeriem rozdělil triumf na Volvo Masters Andalucía. Celkem absolvoval Langer na evropské Tour 512 turnajů s naprosto úchvatnou bilancí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA TOUR Champions (@pgatourchampions)

Od roku 2007 sbírá úspěchy na PGA Tour Champions, kde dosáhl dokonce na šestačtyřicet vítězství včetně sedmi major turnajů. Nyní se Langer vrátil na European Tour, dnes již DP World Tour, kde ukončí svou "evropskou" kariéru.

"Co se týče golfu, nikdy jsem se zatím s ničím neloučil. Toto bude první zkušenost a mám pocit, že to bude hodně emotivní," přiznal před domácím loučením v Mnichově.

V úvodních dvou kolech BMW International Open hraje po boku dvou svých krajanů a kamarádů, Martina Kaymera a Marcela Siema. Z této trojice nejlépe odstartoval Kaymer, jenž s -3 aktuálně dělí sedmou pozici. Siem a Langer ale nejsou příliš pozadu.

Oba zahráli ránu pod, což momentálně stačí na dělené 26. místo. Langer se svými krajany odstartoval v 7:40 z desítky a až do jedenácté jamky hrál pouze pary. Na tříparové dvojce přišel o první ránu, ale na čtyřce a pětce zaskóroval. V prvním kole tak Langer zahrál za 71 ran a je rozhodně ve hře o víkendové loučení.